Transzaktivisták százaitól kapott erőszakos fenyegetéseket a Harry Potter írója

 

Robbantásos merénylettel, megerőszakolással és gyilkossággal fenyegették meg J. K. Rowlingot, a Harry Potter-könyvek szerzőjét, miután a nyilvánosság előtt szembeszegült a Nyugat-Európában agresszívan terjeszkedő genderpropagandával.

A világhírű író most egy hosszabb írásban reagált az LMBTQ-propgandisták megfélelmítési kísérleteire: leszögezte, hogy nem tágít korábbi véleményétől, és továbbra is elítéli az agresszív genderlobbit – írja az Origo cikkében.


Igazság szerint, amikor nem érheti el valaki, hogy egy nőt elbocsássanak, letartóztassanak vagy szerződést bontson a kiadója, és ezzel csak azt éri el, hogy nőtt a könyvértékesítése, valójában csak egy helyre lehet menni… – reagált az írónő egy Twitter-bejegyzésben @queerqegaard nevű felhasználónak, aki Rowlingnak azt írta: „nagyon szép csőbombát kívánok a postaládában.

Rowling egy hosszú esszében válaszolt az LMBTQ-aktivistáktól érkező zsigeri gyűlölködésre, amelyben kijelentette:

nem kér bocsánatot, kitart az elvei mellett, és őszintén aggódik az erőszakos transzmozgalom miatt, mivel félti a szólásszabadságot, fél, hogy túl sok fiatal dönt a nemváltás mellett.

A nemváltó műtéteket pedig azért ellenzi az írónő, mert nem biztos benne, hogy a nemátalakító műtét mellett döntők közül mindenki transznemű, és álláspontja szerint az emberek többsége pszichés okokból hoz visszafordíthatatlan testi változásokkal járó döntéseket.

Az írónő azt is kifejtette, hogy számított erőszakos fenyegetésekre, és arra is, hogy a könyveit elégetik. Azonban amire nem számított, hogy a rázúduló e-mailek és levelek lavinája túlnyomó többsége pozitív, hálás és támogató volt.

 Rowling azért szólalt meg a kérdésben, mert – ahogy írta – egy ideje világos számára, hogy az erőszakos transzaktivizmus el akarja érni a biológiai nem fogalmának felszámolását, és ez szerinte súlyos problémák okozója lehet a hétköznapokban.

A Harry Potter írója egy tavalyi hosszú blogbejegyzésben azt írta: „amikor kinyitod a mosdók és öltözők ajtaját minden olyan férfi előtt, aki nőnek hiszi vagy érzi magát, akkor megnyitod az ajtót minden férfi előtt, aki be akar jönni. Ez az egyszerű igazság.”