Kapás épphogy lecsúszott a dobogóról, a női 4x200 m gyorsváltó hetedik lett – A magyar úszók eredményei az olimpiai döntőben

 

A világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka negyedik lett a 200 méter pillangó csütörtöki döntőjében a tokiói olimpia úszóversenyén, míg Telegdy Ádám a csütörtöki elődöntőből bejutott a pénteki fináléba 200 méter háton a tokiói olimpia úszóversenyén.

Németh Nándor nyolcadik 100 méter gyorson

Németh Nándor a nyolcadik helyen végzett a 100 méter gyorsúszás csütörtöki döntőjében a tokiói olimpián.

A BVSC 21 éves sprintere ezúttal elmaradt a szerdai elődöntőben felállított 47.81 másodperces országos csúcsától, 48.10-zel csapott a célba.

Németh már a legjobb nyolc közé jutással hatalmas bravúrt hajtott végre, ugyanis a klasszikus számban legutóbb éppen Tokióban, az 1964-es játékokon volt magyar döntős, akkor Dobay Gyula hetedik lett.

Németh Nándor: Nagy motiváció, hogy reggel is tudok ilyet úszni


Kapás negyedik 200 méter pillangón

A világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka negyedik lett a 200 méter pillangó csütörtöki döntőjében a tokiói olimpia úszóversenyén.

Az UTE 28 éves versenyzője szokásához híven a táv első felében még a középmezőnyben tempózott, majd a második 100-on ritmust váltott és egyre feljebb tört. A végül olimpiai csúccsal diadalmaskodó kínai Csang Jü-fejt nem volt esélye befogni, de a többi riválisát egyre jobban megközelítette, végül azonban két amerikai ellenfelét sem érte utol, így 2:06.53 perces idejével negyedikként csapott a célba.

Kicsit sírtam a döntő után. Nagyon csodálkozom, hogy ezzel az idővel ilyen messze voltam a dobogótól. Nem vigasztal, hogy közel jártam az egyéni csúcsomhoz, mert azt reméltem, be tudok menni 2:06 alá. Az viszont vigasztal, hogy teljesen kiúsztam magam” – értékelt Kapás, aki éremért jött Tokióba.

A Rióban 800 méter gyorson bronzérmes sportoló mindössze három századdal maradt el az egyéni csúcsától.

Kapás Boglárka: Kiadtam magamból mindent, alig bírtam célba érkezni


Telegdy döntős 200 méter háton

Telegdy Ádám a csütörtöki elődöntőből bejutott a pénteki fináléba 200 méter háton a tokiói olimpia úszóversenyén.

A 2019-ben világbajnoki hetedik magyar 1:56.19 perccel futamában másodikként csapott a célba, és eredménye összességében a negyedik legjobb volt. Telegdy mindössze két századdal maradt el az egyéni csúcsától, melyet az idei Európa-bajnokságon úszott a Duna Arénában.

A szám fináléját pénteken – közép-európai idő szerint – 3.50-kor rendezik.

Telegdy Ádám: Évszázadonként egyszer van ilyen sportember, mint a Bogi

Hetedik a 4x200 méteres női gyorsváltó

A hetedik helyen végzett a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó a tokiói olimpia úszóversenyén.

A magyarok a csütörtöki döntőben Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállításban a franciákat megelőzve 7:56.62 perccel csaptak a célba. A szerdai előfutamban Kapás helyett még Verrasztó Evelyn úszott.

A fináléban a kínaiak 7:40.33 perces világcsúccsal győztek, de a második helyezett amerikaiak és a harmadik ausztrálok is a 7:41.50-es régi rekordon belüli eredménnyel zártak.

A cél a döntő volt, ez már csak a bónusz. Élmény lett volna, ha vannak nézők” – fogalmazott Jakabos Zsuzsanna, akinek szavaira Veres úgy reagált, neki így is élmény volt.

Bárki bármit mond, ez szép eredmény, ráadásul Bogi 200 pillangó után vállalta, jómagam pedig a 800 méter gyors előtt vagyok” – mondta Késely, amihez Kapás annyit fűzött hozzá, a döntője után nagyon fájt neki ez az úszás, ennek ellenére örül, hogy elvállalta a váltóbeli szereplést.

A címlapfotó illusztráció.