×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Így alakultak a magyar úszók olimpiai döntői a 7. napon

 

Cseh László pályafutása utolsó 200 méterét úszta, míg Milák Kristóf olimpiai csúcsot döntött, igaz csak néhány perc erejéig élt a rekordja.

Cseh László hetedik hellyel fejezte be a pályafutását

A 35 éves magyar versenyző –aki ebben a számban 2008-ban Pekingben ezüst-, 2012-ben Londonban bronzérmes volt – ugyanazt a taktikát választotta, mint az elődöntőben, azaz erősen kezdett pillangón és háton, így féltávnál második volt, de mellen visszaesett a hetedik helyre, mivel a lábtempóját egy kisebb sérülés hátráltatja.

Az utolsó 50 méteren mindent kiadva magából úszott, maga mögött tartotta új-zélandi riválisát, és végül 1:57.68 perccel csapott a célba.

A mostani játékok egyik magyar zászlóvivője ötödik olimpiáján szerepelt, tizedik egyéni döntőjét úszta, kiemelkedő pályafutását pedig többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelzi.

Köszönjük, Laci! – Hajnalban elbúcsúzott a medencétől a magyar úszósport egyik legnagyobb egyénisége

Cseh László: Reggel picit elérzékenyültem, hogy az utolsó úszásom jön


Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton

A Kőbánya SC versenyzője pénteken is remek úszással rukkolt elő: egy napja mindössze két századdal maradt el 1:56.17 perces egyéni legjobbjától, ezúttal viszont ugyanennyivel javította meg, s az 1:56.15-ös idejével nem sokkal maradt el a negyedik helytől.

A dobogóra azonban nem volt esélye, mert a győztes orosz Jevgenyij Rilov, valamint a címvédőként indult amerikai Ryan Murphy, illetve a brit Luke Greenbank kiemelkedett a mezőnyből.


Milák olimpiai csúccsal döntős, de rekordja csak 3 percig tartott; Szabó Szebasztián 14. lett

Milák Kristóf könnyedén, a második legjobb idővel jutott a pénteki elődöntőből a szombati fináléba 100 méter pillangón a tokiói olimpián, míg a szám másik magyar indulója, Szabó Szebasztián 14. lett.

A 200 méter olimpiai bajnokánál a 100 méter gyors aranyérmese és ebben a számban nagy esélyesnek kikiáltott Caeleb Dressel bizonyult gyorsabbnak. A BHSE 21 éves úszója 50.31 másodperces olimpia rekorddal megnyerte az első futamot, a másodikban azonban jelentősen faragott az új csúcson a 49.71-gyel célba csapó Dressel.

Milák Kristóf: Jót fogunk döntőzni Dressellel

Utóbbi futamban Szabó hetedikként végzett 51.89-cel.

A 100 méter pillangó döntőjét szombaton – közép-európai idő szerint – 3.30-kor rendezik.

Szabó Szebasztián: Nagyon csalódott vagyok


Burián tizedik 200 méter háton

Burián Katalin lemaradt a döntőről 200 méteres hátúszásban a tokiói olimpián.

A BVSC versenyzője sokáig jól tartotta magát, a hajrára azonban elfáradt és ötödikként csapott a célba a második elődöntős futamban. 2:07.43 perces egyéni legjobbjától jelentősen elmaradt, 2:09.65-tel csapott a célba, és összesítésben tizedik lett.

Burián Katalin: Csalódott vagyok, kell egy kis idő míg feldolgozom

Tegnap még csak meg sem erőltettem magam ennél jobb időnél, most pedig a lelkemet is kiúsztam egy rosszabbért. Ezerszer úsztam már ennél jobbat reggel is, úgyhogy azt gyanítom az átállás nem sikerült tökéletesen, mert sok európai úszik a vártnál gyengébben, ebben a számban például egyetlen döntős se lesz a kontinensről” – mondta könnyeivel küzdve Burián, aki úgy érezte, talán túl nagy volt rajta a teher, és emlékeztetett rá, másoknál többet tett abba bele, hogy végre olimpikon legyen, miután Rióról lemaradt.