×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Olimpiai döntőbe jutott a 4x200-as női gyorsváltó is

 

A magyar kvartett negyedik lett futamában 7:56,16 perces eredménnyel, összesítésben pedig a nyolcadik idővel jutott a fináléba.

Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna és Veres Laura a női 4×200 méteres gyorsváltó tagjai (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Döntőbe jutott a 4×200 méteres magyar női gyorsváltó a tokiói olimpia úszóversenyén. A Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállításban szereplő magyar kvartett 7:56.16 perces eredménnyel futamában negyedik lett, összesítésben pedig a nyolcadik idővel jutott a fináléba.

Az első ember, Jakabos még az ötödik helyen váltott, Veres viszont negyedikre hozta fel a csapatot, Verrasztó és Késely pedig magabiztosan tartotta a pozíciót.

Mindannyian nagyon reménykedtünk a döntőben, és úgy érzem, hogy mindenki remekül helyt állt” – nyilatkozta Késely, Jakabos pedig azt emelte ki, örült neki, hogy végre vízbe ugorhatott, mert mint mondta, már tűkön ült.

Talán egy picit lassú volt az eleje, de első úszásra nehéz belőni az iramot, viszont az elsődleges célt, hogy bejussunk a döntőbe, sikerült elérnünk” – tette hozzá Jakabos. Verrasztó azt mondta, elsőre mindig nehéz az iramot és a sebességet megtalálni, de annak örülnek, hogy bekerültek a fináléba.