×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Olimpiai bajnok az olimpiai bajnokról: Milák Kristóf jelesre vizsgázott emberségből

 

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó a közösségi oldalán méltatta az újdonsült aranyérmes úszót, Milák Kristófot. Elmondása szerint Milák Kristóf, aki saját sikerének ünneplése helyett előbb megvárta Hosszú Katinka úszását, nemcsak a medencében kiemelkedő, de sporttársai felé mutatott tisztelete is irigylésre méltó.

 

Sok sportoló esetében teljesen természetes, hogy amint eléri élete legnagyobb sportteljesítményét és aranyérmet szerez az ötkarikás játékokon, önkívületi állapotba kerül és ünnepelni kezdi saját sikerét.

Nem ez a helyzet azonban Milák Kristóf olimpiai bajnok úszónkkal, aki az olimpiai rekordot megdöntve léphetett fel Tokióban a dobogó legmagasabb fokára. 

A kétszeres olimpiai bajnok vívó, Nagy Tímea, aki az első helyért járó érmeit Sydney-ben és Athénban szerezte, nem győzte dicsérni Milák Kristóf sporthoz való hozzáállását.

Az újdonsült olimpiai bajnok ugyanis megvárta, amíg Hosszú Katinka célba ér a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, és csak utána kezdte ünnepelni aranyérmét.

„Milák Kristóf megcsinálta, OLIMPIAI BAJNOK. De! Ennél sokkal nagyobb lett a szememben. Mi a különbség emberség és sajnálat között? Ezek a képek. Megvárta a döntőt, megvárta, és nem ünnepeltette magát. Talán sejtette, hogy szüksége lesz Hosszú Katinkának egy védő, bátorító ölelésre? Na, ma tényleg megmutatta magát Milák Kristóf Magyarország szurkolóinak– írta Nagy Tímea a Facebook-oldalán szerdán.

 

A négyszeres olimpiai bajnok Hosszú Katinka a hetedik helyet szerezte meg a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, amit így indokolt:

„Tíz perccel ezelőtt jöttem ki a medencéből, tíz perccel ezelőtt még érmet akartam nyerni, nem tudok még részletes elemzést adni, sajnálom. Azt is sajnálom, hogy így történt. Az biztos, hogy nem használt az elmúlt egy év, ami kimaradt. Azt érzem, nem hagyhatom így abba. A 200 háton ott leszek, nagy küzdés lesz, mert a formám olyan, de ott leszek a medencében.”