×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy magyar aranynak és két bronzéremnek örülhettünk szerdán

 

Újabb remek eredményeket értek el a magyar olimpikonok Tokióban. szerdán három érmet is sikerült szerezni. Mire az itthoni magyarok nagy része reggel felébredt, addigra az úszó Milák Kristóf 200 pillangón megszerezte Magyarország második aranyérmét a tokiói olimpián. Néhány órával később a férfi kardcsapat lett bronzérmes, kora délután pedig a cselgáncsozó Tóth Krisztián nyert bronzérmet a 90 kilogrammosok között – összegzett az M1 Híradója.


Fantasztikus úszással szerezte meg a magyar olimpiai csapat második tokiói aranyérmét szerda hajnalban Milák Kristóf. A 200 méteres pillangóúszás világbajnoka és világcsúcstartója olimpiai rekorddal csapott elsőként célba, győzelme után pedig családjának köszönte meg az eddigi támogatást.

„Édesanyám szeretete, törődése, ideje, pénze, energiája, odafigyelése, ami el nem felejthetetlen, és mindig ott lesz bennem és mindig tudni fogom, hogy honnan jöttem” – fogalmazott Milák Kristóf.

És a szerdai nap további két magyar érmet hozott.

Először a férfi kardcsapat a harmadik helyen zárt, miután Szilágyi Áronék 45:40-re legyőzték Németországot. A győztes asszó pedig azt is jelentette, hogy 1996-os atlantai olimpia után nyert érmet ismét a férfi magyar kardválogatott.

Tóth Krisztián (fehérben) és a menekültek csapatát képviselő Popole Misenga küzdelme a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A nap zárásaként pedig a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában induló Tóth Krisztián nyakába akasztották a bronzérmét. A hatalmasat küzdő Tóth révén ezzel a 2012-es londoni olimpia óta először szerzett érmet magyar judós az ötkarikás játékokon.

Csütörtökön pedig újabb sikereknek szurkolhatunk, hiszen az úszás mellett sportlővészetben, női tőrben, cselgáncsban, vitorlázásban, illetve férfi evezésben, női tornában, kézilabdában és vízilabdában is lesz magyar érdekeltség a tokiói olimpián.