×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A versenyszám, ahol a sportolóknak még elmélkedni is van idejük

 

Az 1500 méteres gyorsúszás nem a legnézőbarátabb esemény a több mint 15 perces futamaival, olyannyira nem, hogy még a versenyzőknek is jut idejük és energiájuk közben elmélkedni, kiváltképpen ha a mezőnytől elszakadva egyedül teljesítik a távot.

 

Mihályvári-Farkas Viktória éppen így járt a tokiói olimpia hétfő esti előfutamában, ugyanis már féltávnál teljesen elszakadt a mezőnytől, így a futam második felét teljes magányban tempózta végig. Mint elárulta, azzal szórakoztatta magát, hogy a vízalatti kamerával versenyezzen, illetve közben végig a családjára gondolt.

Ötszáz méter után ritmust váltottam, de ezernél már éreztem, hogy ez túl erős lett. Ekkor azon jártattam a fejemet, hogy 400 méter vegyesen magamért úsztam, most viszont értük, a családomért, a barátaimért kell kitartanom és a lehető legjobbat kihoznom magamból” – mondta az FTC 17 éves tehetsége, aki első számában minden várakozását felülmúlva a pontszerző hatodik helyen zárt, majd 1500-on a futamgyőzelme ellenére úgy lett 12., hogy közel 12 másodpercet javított az egyéni csúcsán.

A májusi, budapesti Eb-n 400 méter vegyesen ezüstérmes sportoló elárulta, nemcsak elmélkedni, vagy épp kamerával versenyezni szokott a leghosszabb medencés távon, hanem akár magában énekelni, vagy éppen olyan matekpéldákat számolgatni, hogy a táv hány százalékát teljesítette már.

A hangulatomtól függ mivel kötöm le a gondolataimat, hogy eltereljem a figyelmemet az utolsó száz méterek fájdalmáról" – mesélte Mihályvári-Farkas a magányban töltött hosszú percekről.

A férfiaknak 1904 óta szerepel az ötkarikás programban az 1500 méter gyors, míg a nőknek Tokióban debütál ez a szám.