Rekordszintre nőtt a nemváltó műtétek száma Svédországban

 

Egyre nő az ellenállás Svédországban a kiskorúaknál engedélyezett nemátalakító műtétek miatt. Az elmúlt években rekordmértékben megnőtt az ilyen beavatkozások száma. A Mandinder arról ír, hogy az átalakításokra lehetőséget nyújtó rendelkezéseket az LMBTQ-lobbi nyomására fogadta el a svéd parlament. Több fiatal szerint az LMBTQ-lobbi és svéd orvosok egy csoportja lényegében tengerimalac módjára kísérletezett velük.

 

Svédországban két éve dagadt országos méretűvé az a botrány, melyről kiderült, hogy az LMBTQ-lobbi hatására tíz év alatt 1500 százalékkal nőtt a nemi diszfóriás vagyis a saját nemi identitásukkal elégedetlen, depressziós emberek száma.


A Mandiner.hu szemléje szerint ez főleg a fiatal svéd lányokat érinti. Ezeket az eseteket többségében nem pszichológiai kezelésekkel próbálták gyógyítani, hanem lényegében mindenkinek nemátalakító műtétet javasoltak a szakemberek.

Tíz év távlatában azonban több nemi átalakításon átesett fiatal – immár felnőttként – azzal állt elő, hogy

az LMBTQ-lobbi és a svéd orvosok egy csoportja lényegében tengerimalac módjára kísérletezett velük.

Egy helyi lap arra hívta fel a svéd közvélemény figyelmét, hogy a gyermekek hormonkezelése és műtétje egy nagy kísérlet, amely jó eséllyel az ország egyik legsúlyosabb orvosi botrányába torkollhat. Ezt erősíti egy nemrég bemutatott svéd dokumentumfilm is, amelyben egy Sametti nevű férfinak született, de ma már magát nőnek valló ember arról beszélt, hogy már megbánta, hogy visszafordíthatatlan nemváltoztató kezelésnek vetette magát alá. De egy Jennifer nevű 32 transznő esete is napvilágra került, aki a műtétje után négy évvel felakasztotta magát.

Többen a stockholmi Karolinska Egyetem kórházát kezdték ezután támadni, hiszen időközben az is kiderült, hogy kettős masztektómiát, vagyis a nemi szervek eltávolítását hajtottak végre több 14 évesnél fiatalabb gyermeken.

A cikkben arról írnak:

„A kórház nem állít meg senkit; gyakorlatilag 100 százalékban mindenki megkapja a nemi átalakítást.”

Az ügy legutóbbi fejleménye, hogy egy korábban a nemi átalakítást népszerűsítő transznő bocsánatot kért. Azt mondta: ha ma kellene döntenie, akkor valószínűleg nem végeztetne el magán ilyen korrekciós műtétet.

A címlapfotó illusztráció.