×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy egész ország szurkolt Szilágyi Áronért

 

A járvány miatt az olimpia helyszínén nem lehetnek nézők, de így is rengetegen szurkoltak itthon Szilágyi Áronnak, és persze a többi magyar sportolónak is kivetítők, tévéképernyők előtt. Vasárnap is lesznek magyar érdekeltségű versenyszámok, szóval érdemes lesz jó korán felkelni – hangzott el az M1 Híradójában.

Állva szurkoltak szombat délután a kardvívó Szilágyi Áronnak a budapesti Millenáris parkban, aki egyéniben sorozatban harmadszorra lett olimpiai bajnok.  Ez még előtte egyetlen sportolónak sem sikerült.

A hangulat hatalmas volt és mindenki izgult ért a magyar kardozóért.

„Már nagyon büszke vagyok azért is, hogy bejutott a döntőbe, úgyhogy szerintem mindannyian büszkék lehetünk rá” – mondta egy szurkoló az M1-nek.


Ez pedig már Kecskemét, ahol a helyi sportkocsmában izgatottan figyelték  a Vasas kardozóját. Volt, aki már hajnalban felkelt, hogy kövesse az eseményeket.

Idén a járványhelyzet miatt a versenyek zártkapusak Tokióban, még japán nézők sem lehetnek jelen - ilyen olimpia eddig még sohasem volt, és a helyzet furcsa a sportolóknak is.

Gyurta Dániel, olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó szerint hiányozni fog az a pezsgés és energia, ami meghatározza egy ilyen esemény légkörét.

Vannak sportágak, ahol a versenyeken máskor sincsenek sokan a tribünön, így például a vívók is éltek már át hasonlót.

Szatmári András, világbajnok kardvívó az M1-nek elmondta, hogy a vívók a versenyeken nagyjából ehhez hozzá vannak szokva.

„Nyilván egy hazai világbajnokság más, de egyébként külföldi versenyeken nem szokott telt ház lenni” – mondta.

Az országúti kerékpár azon kevés sportágak egyike, ahol lehettek nézők is, az út mentén állva. A Magyarországot képviselő Valter Attila még a versenye előtt beszélt arról, hogy a többi olimpikonhoz képest a kerékpározók számára kevésbé szokatlanok a körülmények.

„Nekem egész Japán egyszerűen nagyon-nagyon tetszik, és úgy érzem, hogy igazán szerencsés vagyok, hogy ez a sportágam, talán én látok a legtöbbet Japánból az összes sportoló közül” – árulta el a kerékpáros olimpikon.

Az időeltolódás ugyanakkor minden itthonról szurkolót érint: vasárnap is lesznek olyan versenyszámok, amelyeknél itteni idő szerint hajnali négy órától lehet majd szurkolni a magyar olimpikonoknak.