Megvan az első két koronavírusos sportoló, akik számára véget ért az olimpia

 

Fernanda Aguirre Üzbegisztánban végezte felkészülése utolsó szakaszát, onnan érkezett Tokióba, és az országba történt belépésekor a tesztelése eredménye pozitív lett.

Fernanda Aguirre Üzbegisztánban végezte felkészülése utolsó szakaszát, onnan érkezett Tokióba, és az országba történt belépésekor szolgáltatott pozitív tesztet.

A Chilei Olimpiai Bizottság arról számolt be, hogy Aguirre tünetmentes, jól érzi magát, de nem vehet részt az 57 kilogrammosok vasárnapi küzdelmében, mert a japán hatóságok tíznapos karanténra kötelezték.


A sportoló – és a közvetlen kontaktnak számító edzője – most egy erre a célra kialakított szálláshelyen tartózkodik.

A chilei taekwondós hasonlóan a hollandok gördeszkása, Candy Jacobs sem versenyezhet a játékokon, miután szintén pozitív mintát adott. A 31 éves sportolót az olimpiai faluban ellenőrizték.

A világbajnoki negyedik Jacobs szerdán Instagram-oldalán jelentette be, hogy lemarad az olimpiáról, melyen először szerepel sportága a programban.

A holland gördeszkázó a negyedik sportoló, aki az olimpiai faluban szolgáltatott pozitív koronavírustesztet, a két dél-afrikai labdarúgó, Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, illetve a cseh strandröplabdázó, Ondrej Perusic szereplésére még van esély, ha majd letöltik tíznapos karanténjukat.

A címlapfotó illusztráció.