„Ez egy olyan olimpia lesz, amire mindenki emlékezni fog”

 

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kimondottan elégedett azzal, hogy 173 magyar sportoló vehet részt a pénteken kezdődő tokiói olimpián.


Óriási dolog, hogy ilyen nehéz helyzetben ilyen sok sportoló fogja képviselni hazánkat. Nagyon elégedett vagyok, hiszen a legutóbbi két olimpián nem volt ilyen magas a sportolói létszám” – nyilatkozta az M1-nek Szabó Tünde, aki kiemelte, hogy hetven egyesületből, 24 sportágban indulnak majd a magyarok Japánban.

Az államtitkár közölte, már sok helyen elhangzott, hogy 15 érem realitás lehet a küldöttségtől, és azt gondolja, hogy ezt valóban el fogják érni a magyarok.

Reméljük, minél csillogóbb érmekkel térnek haza” – tette hozzá.

Ez egy olyan olimpia lesz, amire mindenki emlékezni fog, akár sportoló, akár sportvezető, akár sportszakember” – vélekedett Szabó Tünde.

Hangsúlyozta, a sportvezetők feladata az volt, hogy minden lehetőséget megragadjanak a sportolók támogatására, hogy azok a legjobb tudásuk szerint készülhessenek fel az ötkarikás játékokra. Éppen ezért a koronavírus-járvány miatti nagyon nehéz időszakban is biztosították, hogy a versenyzők sportolhassanak, az ő érdekükben történt, hogy a sportnagyhatalmakhoz képest a legkésőbb zárták be a létesítményeket, és a legkorbban nyitották ki azokat.

Az államtitkár a japánoktól – a tőlük megszokott – precíz, kitűnő szervezésre számít, és elmondása szerint a Magyar Olimpiai Bizottság már Japánban tartózkodó munkatársai megerősítették, hogy eddig minden ennek megfelelően zajlik a helyszínen.

Szabó úgy vélekedett, a sportolók számára nézők nélkül nem lesz ugyanaz az olimpia, de a buborékrendszerben lebonyolított hazai versenyek során már alkalmazkodhattak a speciális körülményekhez, amelyek így nem érik őket újdonságként.