×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Angliában nem kell különösebb indok, hogy valakit rasszistának kiáltsanak ki

 

A túlságosan érzékenyített világunkban, már különösebb indok sem kell hozzá, hogy valakinek a hátralevő életét, túlzó rágalmakat elviselve, rasszistaként megbélyegezve kelljen leélnie. Mutatunk pár példát, hogy mennyire óvatosnak kell lennie az embernek Angliában.

 

Ahogy azt már korábban a hirado.hu megírta, egy férfi rendőrségi nyilvántartásba került és rasszistaként bélyegezték meg, mert a Bob, a mester (Bob the Builder) című népszerű animációs film főcímdalát fütyülte a szomszédjának.

Angliában azonban egyáltalán nem egyedüli eset, hogy valakit elítélnek érthetetlen indokok miatt.

Egy szintén a brit szigetországban megtörtént eset kiválóan mutatja be egy teljesen új fajtáját a rendőri túlkapásnak.

Egy aggódó szülő feljelentett egy yorkshire-i úszásoktatót, amiért  – a szülők szerint – a gyerekük etnikai hovatartozása miatt, az edző nem akadályozta meg, hogy a kis úszótanonc a fejét a medence falába verje. Egy másik esetnél, egy nyíltan homoszexuális férfi azt állította, hogy amikor kábítószert akart vásárolni, kizárólag szexuális orientációja miatt lett átverés áldozata.

A rendőrségnek továbbá egy norfolki történés kapcsán is intézkednie kellett, miután egy portugál származású férfi azt állította, hogy egy számára ismeretlen személy szándékosan hagyott egy hamburgeres zsemlét a családja kocsifelhajtóján, szintén etnikai hovatartozásuk miatt.

Ez az új megközelítés odáig fajult, hogy

összesen 10 840 bűncselekmény nélküli gyűlöletcselekményt regisztráltak idén Nagy-Britanniában. Az elmúlt öt évben ez a szám azonban elérte a 120 ezret.

A Black Lives Matter mozgalom térnyerésével, ezeknek, a szigorúan megítélt eseteknek a száma is valószínűsíthetően tovább emelkedik majd.

 

A címlapfotó illusztráció.