Gyűlöletbeszéddel követelnek egy toleráns világot a radikális baloldaliak

 

Gyűlöletbeszéddel követel toleráns világot a radikális baloldal – figyelmeztetnek konzervatív elemzők. A fehérezés az Egyesült Államokban már korszellemnek számít, még a zsidózás is belefér, ha a palesztin nép az ürügy. De célkeresztbe került már a hagyományos családmodell is, és különösen azok a szülők, akik nem akarják, hogy LMBTQ-propagandisták formálják a gyermekeik világképét.

 

Össztűz zúdult a magyar gyermekvédelmi törtvényre, és hogy ma már Brüsszel is amellett kardoskodik, hogy akár óvodás korban is tudni kell a gyermeknek, hogy az apa nem biztos hogy fiú és az anya nem biztos, hogy lány. Patrick Deenennel, az amerikai Notre Dame Egyetem tanárával Náray Balázs készített interjút a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Magyarországot olyan vádak érték az utóbbi időben, főleg a baloldali ellenzék és az Európai Unió részéről, hogy idegengyűlölő, homofób és rasszista.

Patrick Deenen sietett tisztázni, hogy ő napok óta a magyar fővárosban tartózkodik, de semmi ilyesmit nem tapasztalt.

„Egészen mély benyomást gyakorolt rám, hogy miután a labdarúgó Európa-bajnokság több mérkőzését is itt játszották, mennyire vendégszerető és nemzetközi helynek érzékeli az ember Magyarországot”

– mondta


A teljes adást itt hallgathatja meg

Véleménye szerint a legutóbbi európai méretű vita, ami a magyar gyermekvédelmi törvény kapcsán alakult ki, egy nagyobb nemzetközi vita szelete. A törvény fontos, mert szól a család fontosságáról - ahogy ma mondják: a hagyományos családéról -, bár én egyszerűen csak családot mondanék, hiszen az biológiai meghatározottságú, a férfin és a nőn alapszik. Szól ez a vita a család mellett a gyerekek felneveléséről, a szélesebb társadalom szerepéről, benne a kormányokkal de nem korlátozva csak rájuk.

„A cél, hogy olyan társadalmat alakítsanak ki, amely bátorítja a szülőket a gyermekvállalásra és -nevelésre”

– összegzett Patrick Deneen.

A professzor szerint vallási kérdésben Magyarország egy olyan álláspontot szeretne képviselni, amely széleskörűen elfogadott volt még 20–30 évvel ezelőtt is.

Egyfajta forradalmi ideológia megjelenését látjuk ma, aminek célja, hogy átformálja a társadalmat. Szerinte Magyarország egy meglehetősen bátor álláspontot foglal el a kérdésben, annak ellenére, hogy a magyar kormány számolt az esetleges negatív visszhangokkal.

„Magyarország ezt az álláspontot, abból a felismerésből követi, hogy egy virágzó társadalomnak erős családokra van szüksége, amelyek a következő generációkat olyan alapvető értékekkel felvértezve nevelik fel, amelyek a legmélyebb nyugati hagyományokra épülnek”

– mondta az egyetemi tanár.

Patrick Deenen az interjú előtti napon kerekasztal beszélgetésen vett részt Rod Dreherrel, amely során az LMBTQ-mozgalom társadalmi hatásairól beszélgettek.

„Amerikában a szülők egyre aktívabbnak mutatkoznak az iskolai munkaközösségekben, amikor arról van szó, hogy a szexualitást miképpen mutatják be gyerekeiknek. Egyre több törekvést látunk arra, hogy normává tegyenek olyan identitásformákat, amelyek eltávolodtak a család természetes felfogásától. Leginkább az zavarja a szülőket, hogy a transzneműséget egy uralkodó identitásformaként mutatják be a gyerekeknek” – mondta Patrick Deneen.

Azt is elmondta, hogy ez olyasvalami, ami az emberképünk alapjait érinti.

Az aktivisták célja, hogy meggyőzzék a gyerekeket arról, hogy a szexuális identitás csupán választás kérdése, ami bármikor megváltoztatható, ha valakinek olyan érzése támad.

Sok szülő szólalt fel az új-keletű tanítási módszerek ellen, ami szerintük aláássa a szülői törekvésüket arra, hogy gyereküket saját értékeik mentén neveljék. Különösen fontos, hogy nem egy politikai szervezet mozgatja a szülőket, hanem tényleg alulról jön, közülük.

A magyar törvény célja pontosan az lenne, hogy egy hasonló helyzet kialakulását megelőzze az iskolákban, hiszen a jogszabály csak a gyerekekre vonatkozik – hangzott el a Vasárnapi Újságban.

A címlapfotó illusztráció.