×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nem bírta elviselni a rasszizmust, országot váltott az angol szupertehetség

 

A labdarúgó-Európa-bajnokságot követően a játékosok elleni rasszista megnyilvánulások végleg meggyőzték Calum Hudson-Odoit arról, hogy ne képviselje Angliát az elkövetkező nemzteközi megmérettetéseken.

 

A 20 éves focista, aki a londoni székhelyű Chelsea együttesével idén a Bajnokok Ligáját is megnyerte, megelégelte az angol válogatott játékosait érő rasszista szidalmakat. Olyannyira elege lett, hogy a háromoroszlánosok helyett, a ghánai válogatottat szeretné képviselni a nemzetközi porondon.

Állítólag a ghánai elnök külön megkérte Mustapha Ussif, az ország ifjúsági és sportminiszterét, hogy próbálja meggyőzni a 20 éves labdarúgót, hogy a jövőben az afrikai nemzet színeiben futballozzon, és úgy tűnik, az udvarlás sikerrel járt.

A fiatal focista azután vált biztossá döntésében, hogy az Európa-bajnokságon a büntetőrúgásokat kihagyó Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót és Bukayo Sakát majom-emojikkal és rasszista szidalmakkal illették az angol drukkerek az interneten.

Calum Hudson-Odoi 16 éves korától kezdve játszott az angol nemzeti együttesben. Amikor 2019 márciusában a Csehország ellen 5-0-ra megnyert Eb-selejtezőn a Wembleyben csereként pályára lépett,  mindössze 18 évesen és 135 naposan ő lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki hivatalos meccsen öltötte magára az angol válogatott mezét.


Eddig négy embert tartóztattak le abban a nyomozásban, amelyet a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU) a vasárnapi Európa-bajnoki döntővel összefüggésében, a tizenegyest hibázó színes bőrű angol játékosokat ért rasszista támadások kapcsán indított.

Boris Johnson miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket az online elkövetett hasonló esetekben is.

A címlapfotó illusztráció.