×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ön szerint az angol szövetség is számíthat zárt kapus mérkőzésekre az Eb-döntőn történt súlyos rendbontásért?

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük az angol szövetség is számíthat-e zárt kapus mérkőzésekre az Eb-döntőn történt súlyos rendbontásért? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A szervezet honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, és Egyenlő játék feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint azok után, hogy nyilvánosságra kerültek a bizonyítékoknak nevezett felvételek, még szánalmasabbnak és gyalázatosabbnak minősíthető az UEFA döntése.

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: nem volt szervezett, nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás vagy viselkedés egyetlen Budapesten rendezett labdarúgó-mérkőzésen sem.

A magyar válogatottat zárt kapus mérkőzéssel és pénzbírsággal büntették, az angolok pénzbüntetéssel megúszták a lézerezést és a dán himnusz kifütyülését.

Az Angol Labdarúgó-szövetséget 30 ezer euróra (11 millió forint) büntette az UEFA a szerdai angol–dán Európa-bajnoki elődöntőn történtek miatt.

Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt. A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1).

Ráadásul rendbontás is történt Angliában, amikor az angol szurkolók lerohanták a Wembley-t. Több száz szurkoló próbált meg jegy nélkül bejutni a Wembley Stadionba. A közösségi médiát elárasztották az erről készült videók.

A londoni rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy azok, akiknek nincs érvényes belépőjük, ne utazzanak az arénához, de négy órával a finálé előtt több tízezer ember gyűlt össze, és palackokat és füstbombákat dobáltak, az utca pedig szemétben és alkoholban „úszott”.