Lerohanták az angol szurkolók a Wembley-t – Kíváncsian várjuk, erre mit lép az UEFA

 

Több száz szurkoló próbált meg jegy nélkül bejutni a Wembley Stadionba. A közösségi médiát elárasztották az erről készült videók.

A londoni rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy akiknek nincs érvényes belépőjük, ne utazzanak az arénához, de négy órával a finálé előtt több tízezer ember gyűlt össze, akik palackokat és füstbombákat dobáltak, az utca pedig szemétben és alkoholban „úszott”.

Két órával a kezdőrúgás előtt több száz, jeggyel nem rendelkező drukker próbálta meg áttörni a beléptető kordonokat,

a közösségi médiában pedig olyan felvételek jelentek meg, amelyeken a helyi biztonsági erők verekednek a drukkerekkel,

és minden lehetséges eszközzel próbálják visszaterelni őket.
A szervezők közleménye szerint egyetlen drukker sem járt sikerrel, ugyanis ezek az incidensek még egy külső szektorban történtek.

A felvételek sokkolók, és olyan mintha egy katasztrófafilmhez készültek volna. Ezt nem lesz könnyű kimagyarázni, kíváncsian várjuk, hogy vajon ezért jár-e pénzbüntetés vagy zárt kapu.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) enyhén szólva érdekes büntetéseket alkalmaz. Korábban az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt.

Ezt azonban megúszták pénzbüntetéssel.

Ezzel szemben a magyarokkal már más volt a helyzet. Mint ismert, az UEFA honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek „Egyenlő játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon. A 2021. őszi vb-selejtező mérkőzések nem számítanak UEFA-versenysorozatnak.

Menczer Tamás államtitkár ennek kapcsán felvetette, hogy vajon ha ma este az angolok kifütyülik az olasz himnuszt, esetleg sorsdöntő pillanatban belelézereznek az olasz kapus szemébe, akkor hány újabb meccsre fogják bezárni a Puskást?

Ma véget ér a tizenhatodik labdarúgó-Eb. Kövesse élőben hirado.hu-n!