Fociünnepre készülnek az angolok, minden címlapról Harry Kane mosolyog

 

Angliában teljesen eluralkodott a fociláz, mindenki az esti Eb-döntőre készül. A szigetországban el sem tudják képzelni, hogy ne Harry Kane és csapattársai emeljék magasba a végső győztesnek járó trófeát. Az M1 tudósítója a londoni hangulatról tudósított.


Minden angol napilap kivétel nélkül, olyan címlappal jelent meg, amelyen Harry Kane az angol válogatott csapatkapitánya vagy valamelyik másik játékos szerepel – mondta a közmédia tudósítója.

A lapokból mindent meglehet tudni, elképzelhető, hogy 38 millióan fogják nézni a meccset Angliában, ahol egyébként 300 ezer olasz él és közülük néhány szerencsés ott lehet majd a Wembleyben. A The Mirror azt írta címlapján, hősökké válhatunk. A The Sunday Times egy két oldalas külön címlapot adott ki a csapatkapitányról.

Rendkívüli nyomás helyezedik Harry Kane-re és az angol válogatottra.

Minden újságban legalább 15 oldalon keresztül foglalkoznak a vasárnap esti mérkőzéssel, ahol az olaszokkal fog összecsapni az angol csapat. A The Sun címlapján az 1966-os világbajnoki kupa szerepel, de nem az akkori, hanem a jelenlegi meghatározó angol játékosok vannak a képre montírozva a kupával.

Nagyon szeretné az angolok, hogy hétfőn is ilyen címlapok jelenjenek meg, de már az Európa-bajnoki kupával Harry Kane kezében. Három hivatalos levelet is kaptak az angolok, II. Erzsébet királynő kifejezetten Gareth Southgate-nek címezte a levelét, de

Vilmos herceg, valamint Boris Jonhson miniszterelnök is hivatalos levelet küldött a válogatottnak az edzőtáborba.

A The Sunday Telegraph címlpján olvasható, hogy Erzsébet királynő azt írta, 1966-ban ott volt a világbajnoki cím megszerzésekor a Wembleyben és nagyon szeretné, ha ismét a Buckingham-palotában fogadhatná a hősöket.

A címlapfotó illusztráció.