A Wembleyben levágott fűért sokat fizetnének a szurkolók

 

Vasárnap 21 órakor kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság döntője, az Olaszország-Anglia találkozó. A helyszín a legendás Wembley Stadion lesz, ahová 60 ezer szurkolót várnak. Azt pedig, hogy hogyan is kell elképzelni egy ekkora létesítményt az EB-döntő előtt pár órával, azt a közmédia tudósítója mutatta be.


A Webley Stadionban a 2007-es megnyitása óta rengeteg nagyszabású koncertet, válogatott mérkőzéseket és NFL meccset is tartottak, valamint a rögbi világbajnokság néhány meccsét is itt játszották le – mondta a tudósító az M1-en.

Hozzátette: a régi Wembleyhez nekünk, magyaroknak is lehetnek kellemes emlékeink, ugyanis az aranycsapat 1953-ban itt győzte le az angol válogatottat 6:3-ra Puskás Ferenc vezetésével.

A régi Wembleyben lett világbajnok az angol válogatott 1966-ban,

erről az új stadion szervizútján is megemlékeznek, és 55 évet vártak arra, hogy újra nagy nemzetközi torna döntőjében játszhassanak. A királyi család tagjai, korábbi válogatott futballisták és pop-sztárok ezen a szervizúton megtalálható VIP bejárón fognak érkezni.

A stadion legfontosabb része maga a pálya és a gyepszőnyeg, amelyre nagyon figyelnek. A 97 százalékban természetes, 3 százalékban műfű szálainak hosszúsága 24-28 mm között lehet, az időjárástól függ, hogy a döntőig hányszor vágják még le. A levágott fűre a brit szurkolók ereklyeként gondolnak és sokan pénzt is adnának érte, de erre legföljebb „fű alatt” kerülhet sor, mert ez a fű nem eladó, hanem szigorúan zöld hulladékként kezelik.

Hivatalosan 2618 mellékhelyiség található a létesítményben, illetve nagyon sok büfé, ahol

egy sör ára átszámolva nagyjából 2700 forintba, egy ásványvíz pedig 1200 forintba kerül.

A játékos kijáró környékén, illetve a szakmai stáb és a cserejátékosok számára kialakított területen már a döntő feliratú matricákat elhelyezték.

A címlapfotó illusztráció.