Olvasóink nagy többsége szerint Olaszország nyeri a foci Eb-t

 

Vasárnap véget ér a tizenhatodik labdarúgó Eb. Két izgalmas elődöntő után már csak a végső győztesért szurkolhatunk a döntőben. Olvasóinkat pénteken arról kérdeztük, hogy Olaszország, vagy Anglia nyeri-e a trófeát.

 

Az első elődöntőben az olaszok kiélezett küzdelem végén, tizenegyesekkel búcsúztatták a spanyol válogatottat. A másik elődöntőben Anglia szintén hosszabbítás után, 2-1-re győzte le Dániát.


A hirado.hu és a Kossuth Rádió közös szavazásán azt kérdeztük olvasóinktól, hogy Olaszország, vagy Anglia nyeri-e az Eb-döntőt.

Olvasóink elsöprő többsége, 72 százaléka szerint, 1968 után újra az itáliaiaké lesz az Eb-trófea. A szavazóink 45 százaléka szerint mindez már a rendes játékidőben eldől, 27 százalék pedig úgy gondolja, hogy hosszabbítás után aratnak diadalt Roberto Mancini tanítványai.

Az angol sikerre jóval kevesebben voksoltak, mindössze 28 százalék jósolta, hogy a háromoroszlánosok történetük során először elhódítják az Eb-trófeát.

Nemcsak olvasóinkat, hanem Wendyt a mentett cicát is megkérdeztük arról, hogy ki nyeri az Eb-döntőt. A tízhetes cica az olaszok sikerét eltalálta, viszont az angolok győzelmére nem számított. Hamarosan kiderül, hogy mit tippelt a döntőre!

A fináléra vasárnap 21 órától kerül sor, a Wembleyben. A mérkőzést a hirado.hu mellett az M4Sport csatornán és az m4sport.hu-n is élőben követheti, ahol további érdekességeket is talál a foci Eb-ről.