„Ellenfeleink kapuit nem tudják bezárni előttünk” – A magyar szurkolók alaposan beolvastak az UEFA-nak

 

A magyar szurkolók egyértelművé tették az UEFA közösségi oldalán, hogy mit gondolnak arról, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

 

Elárasztották a magyar kommentelők az UEFA közösségi oldalát. Egyértelművé tették, hogy mit gondolnak arról, hogy három zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyarokat a szervezet.


A dühös kommentelők nem kímélték a szövetséget.

„A pénzbüntetést még aláírnám, de elvenni a csapat egyik legnagyobb fegyverét, a nem is akármilyen szurkolótábort, na az a hányingertkeltő!”

„Velünk nem bírtok! Hajrá magyarok”

„Üzenjük az UEFA-nak: Ellenfeleink kapuit nem tudják bezárni előttünk”

„Jó lenne ha a fair playt választanátok a kettős mérce helyett”

„Szánalmasak vagytok”

Mint ismert, az UEFA honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget,

melynek "Egyenlő Játék" feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon

A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, ugyanakkor a francia és a német hírügynökség - az UEFA-ra hivatkozva - azt közölte: ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak. Így a büntetés várhatóan a magyarok következő Nemzetek Ligája-összecsapásait érinti majd.

Az UEFA június 20-án közölte: a magyar-portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.
Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, mert - német sajtóértesülések szerint - a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

A francia labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján egyébként Lucas Digne arról beszélt: semmilyen rasszista rigmust nem hallott a stadionban.

„Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá”

– mondta akkor az Everton balhátvédje.

Közben az angolok pénzbüntetéssel megúszták a lézerezést és a dán himnusz kifütyülését. Az Angol Labdarúgó Szövetséget 30 ezer euróra (11 millió forint) büntette az európai szövetség a szerdai angol-dán Európa-bajnoki elődöntőn történtek miatt.

Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt. A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1).
Az angolok az olaszokkal találkoznak a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben, szintén a Wembleyben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is tiltakozott az UEFA döntése ellen.