Lézerrel vakították el a dán kapus szemét, mégis hárította a tizenegyest

 

Lézersugárral zavarták az angol szurkolók Kasper Schmeichelt, a dán válogatott kapusát, de még így is hárította Harry Kane büntetőjét. Az ITV televízió stúdiójában a műsorvezető „idiótának” nevezte a lézerező nézőt az Anglia–Dánia Eb-elődöntő után.

Anglia egy erősen vitatható, ám végül a videobíró (VAR) jóváhagyásával megítélt büntetővel verte hosszabbításban 2–1-re Dániát a labdarúgó-Európa-bajnokság szerda esti mérkőzésén. Ezzel az angol válogatott 55 év után ismét bejutott egy nagy torna döntőjébe.

A győztes gólt Harry Kane szerezte a hosszabbításban, de csak második próbálkozásra tudott a hálóba találni, Kasper Schmeichel kapus ugyanis elsőre hárított – annak ellenére, hogy egy felelőtlen néző zöld lézerfénnyel világított a szemébe.

Mark Pougatch, a brit ITV műsorvezetője „nevetségesnek” és „teljesen elfogadhatatlannak” nevezte a brit szurkoló viselkedését.

„Bárki is tette, akár férfi, akár nő, csak egy idióta lehet. Csak remélhetjük, hogy Kasper Schmeichelnek nem lett más baja, mert ez hülyeség és nem érdemelte meg” – kommentálta az esetet Pougatch.

A büntető körülményei, és a gól:


Címlapfotó forrás: YouTube