A lézersugáron kívül más furcsaság is volt az angol-dán elődöntőn

 

Anglia egy erősen vitatható, ám végül a videobíró (VAR) jóváhagyásával megítélt büntetővel verte hosszabbításban 2–1-re Dániát a labdarúgó-Európa-bajnokság szerda esti mérkőzésén, amin a szurkolók lézersugárral zavarták a dán játékosokat, és a büntetőrúgás előtt egy másik labda is a pályára került.

Anglia–Dánia Eb-elődöntő mérkőzésen az angol szurkolók lézersugárral zavarták meg Kasper Schmeichelt, a dán válogatott kapusát, aki még a lézeres incidens ellenére is képes volt hárítani Harry Kane büntetőjét.

Azonban nem ez volt az egyetlen zavaró tényező, ugyanis amikor Raheem Sterling eséséért büntetőt ítéltek volt egy másik labda is a pályán.


Így lehet tönkretenni egy mérkőzést néhány pillanat alatt. Öt másodperccel azelőtt, hogy Raheem Sterling eséséért büntetőt ítéltek, figyelmeztettem a negyedik játékvezetőt, hogy van még egy labda a pályán” – Kasper Hjulmand ekképpen fakadt ki a találkozó után a dán Ekstra Bladetnek nyilatkozva, amiről a Magyar Nemzet számolt be cikkében.

(Fotó: Euro 2020)

Ráadásul a „kétlabdás jelenet” után egy erősen vitatható büntetőt is megítéltek az angoloknak, ami végül döntőnek bizonyult.

A jelenet után rögtön beindult a mémgyár, az egyik legkedveltebb szerint maga II. Erzsébet királynő ült a videóbírók szobájában.

Címlapfotó: MTI/AP/Catherine Ivill