Letartóztatták a sporttörténelem egyik legnagyobb tömegbalesetét okozó rajongót - FOTÓK

 

Letartóztattak a Tour de France országúti kerékpárverseny történetének legsúlyosabb balesetét okozó nőt – közölte francia forrásokra hivatkozva a Daily Mail.


Az RTL francia rádióhálózat kiderítette, hogy a nőt szerdán reggel tartóztatták le, és most rendőrségi őrizetben tartják Bretagne-ban, Landerneau városában, ahol szombaton véget ért a Tour de France 196 kilométeres első szakasza.

Az egyelőre nem világos, hogy a nő feladta-e magát a rendőrségen, miután az ügyészség több felhívást is tett az állampolgárok felé, hogy segítsenek a nyomravezetés érdekében.

A rendőri nyomozás szombat óta tart. A nő a verseny alatt az útra belépve felmutatott egy táblát, melyen a családjának üzent, és a kormánymagasan belógatott papírtábla miatt a német Tony Martin és további ötven versenyző balesetét okozta. A tömeges bukásban 21-en sérültek meg, sőt Jasha Suetterlinnek, a DSM-csapat kerékpárosnak fel kellett adnia a versenyzést.

A balesetet okozó nő a hatóságok érkezése előtt elhagyta a helyszínt. A bretagne-i ügyészek vasárnap bűnügyi vizsgálatot indítottak vele szemben.

A nyomozás oka az, hogy a rajongó „szándékosan megsértette a biztonsági előírásokat, és három hónapon túl gyógyuló sérüléseket okozott”. Ez az ügyészség álláspontja szerint egy olyan bűncselekmény, amely akár egy év börtönnel és 5,4 millió forintnak megfelelő pénzbírsággal is sújtható.