Újra Magyarországot támadja Soros végrehajtója

 

Ismét felbukkant Gerald Knaus, a Nyílt Társadalom Alapítvány egykori ösztöndíjasa, a Soros Györgyhöz köthető European Stability Initiative (ESI) elnöke, aki a migrációs kérdésben a Magyarországot érő támadások egyik fő stratégája volt. A spekuláns lobbistája kedden nyilvános Twitter-bejegyzésben kelt ki az UFEA ellen, mivel az megtiltotta, hogy a müncheni aréna politikai okokból szivárványszínű kivilágítást kapjon a német–magyar focimeccs idején.

Gerald Knaus három, láthatóan kapkodva és indulatosan megírt bejegyzést tett közzé kedden a Twitter-fiókján. Mint köztudott, ekkor döntött úgy az UEFA vezetősége, hogy a müncheni stadion a városvezetés döntésének ellenére nem kaphat szivárványos kivilágítást a szerdán megtartott német–magyar Eb-meccsen, mivel annak politikai motivációja nem összeegyeztethető a labdarúgó-szövetség alapelveivel – írja beszámolójában a Magyar Nemzet.

A döntés általános botrányt kavart az európai liberális körökben, sorra jelentek meg a közösségi felületeken olyan hozzászólások baloldali politikusoktól, megmondóemberektől és újságíróktól, amelyek elítélik az UEFA döntését.


Soros karmestere, aki a migráció kapcsán már egyszer a Magyarország ellen irányuló támadások élén állt, saját bejegyzésében – egyébként Soros-szervezeteitől nem távol álló módon –

a törvényes keretek áthágására buzdít, mi több az UEFA elnökségi tagjai ellen is agitál.

Első bejegyzésében ugyanis így ír: „Mindenkit megünneplünk, aki szembeszegül vagy ignorálja az UEFA-t. Ki irányítja a lámpákat Münchenben? Civil engedetlenség, valaki? Meglátjuk, megpróbál-e majd megbüntetni bárkit is az UEFA…” Ezt egy – ismételjük: a Soros-szervezetek működésére jellemző – érvelés követi, miszerint bizonyos kérdésekről a viták úgy haladnak előre, hogy ellenállást fejtenek ki „igazságtalan” döntések ellen.

Knaus mindezek után egy képet is feltöltött közösségi felületére, melyen az UEFA elnökségi tagjai találhatók. A kép mellé a következő megjegyzést írta: „Ki fél tőlük Németországban?” Az említett kép és a hozzáfűzött megjegyzés sokaknak ismerős lehet: hasonló stílusban szokták a rendvédelmi szervek a bűnözőket, vagy az ukrán Mirotvorec oldal az általa vezetett halállistáján az országban nemkívánatos, ezért likvidálandó személyeket feltüntetni.

Knaus már a Magyarország elleni migráció miatt indított támadássorozat után is a Twittert használta, hogy az általa megszabott kommunikációs stratégiát, mellyel hazánkat támadni kell, megossza az uniós politikusokkal.

Mindezt Soros karmestere úgy teszi, hogy bejegyzései alatt megjelöli azokat a személyeket, intézeteket, akiknek az adott üzenet szól.

Az előbb említett bejegyzés alatt feltűnnek többek között a német politika olyan prominens személyei, mint Markus Söder Bajorország miniszterelnöke, illetve Annalena Baerbock, a német Grüne kancellárjelöltje is. Mint ismeretes, mindketten elítélték az UEFA döntését.

Knaus a német média legfőbb képviselőit sem hagyta ki: a megjelöltek között van a német közszolgálati televízió elfogultságáról híres műsorvezetője, Anne Will, a Spiegel publicistája, Maximilian Popp, a Zeit újságírója Joerg Laus, a Süddeutsche Zeitung publicistája Thomas Kirchner, valamint a 2019-es EP-választáson a zöldek győzelméhez jelentősen hozzájáruló német influenszer, a liberális Die Zeit publicistája, Rezo és köztük szerepel, Greta Thunbergen kívül, még Pilou Asbaek dán színész, az Euróvíziós Dalfesztivál házigazdája is.

De szintén a megjelöltek között láthatjuk a Soros-szervezet, Human Rights Watch vezérigazgatóját, Ken Rothot, valamint magát a szervezetet is, továbbá ott található az Amnesty International egykori európai igazgatója, John Dalhuisen, mi több

a Magyar Helsinki Bizottság és annak társigazgatója, Pardavi Márta is külön meg van jelölve Gerald Knaus bejegyzésében.

Tavaly a Magyar Nemzet hosszas kutatómunka során éppen Gerald Knaus személyében azonosította be azt a személyt, aki – a Soros-hálózat tagjaként – a hazánk elleni lejárató akciók irányítójaként, illetve végrehajtójaként bukkant fel.