×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Botka szerint a végén pánikoltak a németek

 

Bár a németek elleni 2-2-es döntetlen azt jelentette, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jut tovább az Európa-bajnoki csoportjából, a németek elleni döntetlent követően minden játékosunk, és a szövetségi kapitány is emelt fővel, büszkén nyilatkozott az M4 Sportnak.

 

„Nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani, másrészt kicsit csalódottak, hogy befejeződik számunkra az Európa-bajnokság, de azt gondolom, megmutattuk, hogy a jövőben az összes nagyobb nevű válogatottnak számolnia kell velünk, ugyanis erőn felül teljesítettünk. Nagyon jó úton haladunk, hiszen az elit válogatottakkal szemben is helyt tudtunk állni, sőt, meg tudtuk őket szorongatni” – idézte Sallai Roland mérkőzés utáni nyilatkozatát az m4sport.hu.

Botka Endre: „Nem volt benne a mérkőzésben, hogy gólt tudnak szerezni, hiszen nagyon kompaktak voltunk, nem találták a helyeket közöttünk. Sajnálatos, hogy megint egy megpattanós, négy emberen átmenős gólt kaptunk, pedig azt éreztem a végén, hogy pánikoltak. A mérkőzés előtt sokan aláírták volna ezt a döntetlent annak ellenére, hogy nem ér továbbjutást, mi viszont úgy jöttünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, nagyon tudatosan játszottunk, de sajnos ez lett a vége.”

Gulácsi Péter: „Nehéz szavakat találni, mert amikor nagyon közel vagyunk valami egészen különlegeshez, és a végén centimétereken múlik az, hogy nem sikerül, akkor az ember nagyon csalódott. 1–1 után szenzációsan reagáltunk, megszereztük újra a vezetést, nagyon közel voltunk. Ebben a csapatban óriási erő van, az elején elhatároztuk, hogy nem beszéltünk a csoportellenfelekről, csak magunkkal foglalkozunk, és ebből három szoros mérkőzés jött ki. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, mert összességében ezért a teljesítményért megérdemeltük volna. Meccsről meccsre fejlődni tudtunk, ma volt talán a legjobb mérkőzésünk.

A bravúros döntetlen után Schäfer András könnyek között értékelte a mérkőzést, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy sajnos a legszebb tündérmeséknek sem mindig tökéletes a vége.