×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A németek elleni meccsen is sziporkázott Hajdú B. István

 

Ahogy azt eddig is megszokhattuk, a mindig találó megszólalásaival Hajdú B. István most sem hagyta cserben a televízió nézőit.

 

A magyar csapat Sallai Roland csodálatos beívelésének és Szalai Ádám bravúros csukafejesének köszönhetően már a 11. percben megszerezte a vezetést a németek ellen a labdarúgó-Európa-bajnokság F csoport szerdai zárófordulóján.

A gól után közvetlenül egy magyar szurkoló se tudta magában tartani az örömét, köztük a magyar kommentátor sem.

„Gól, gól! Szalai góljával magyar vezetés! Látta mindenki, ugye?! Ha nem, megmutatjuk egy párszor még!”

– üvöltötte boldogan a mikrofonba Hajdú B. István.

A magyarok gólja után sietett hozzátenni, hogy jó lenne belepörgetni az órába, hogy ne a 12. percben járjunk, hanem a 93.-ban.

A gól után, annak ellenére, hogy Marco Rossi szerint is a magyar fiúk kiválóan hozták a megbeszélt stratégiát, veszélyes német támadásokkal kellett szembenézniük, amit a sportszakember nem mulasztott el kommentálni.

„Gondolhattuk, hogy lesznek nehéz pillanatok, hát ezek a nehéz pillanatok most elérkeztek.”

A találkozó előtt sokan azt mondták, még pontot sem szerez válogatottunk, sőt, volt aki azt állította, lőtt gól nélkül búcsúzunk majd a tornától. Ezzel szemben válogatottunk Münchenben 1-0-s eredménnyel zárta az első félidőt.

A második félidőben még erősebb német előretörésekkel kellett számolnia Marco Rossi csapatának. Egészen a 66. percig bírta kapott gól nélkül a magyar válogatott, amikor is a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő Kai Havertz betalált Gulácsi Péter hálójába.

A gólörömből fel sem ocsúdott németeket hidegzuhanyként érte Schäfer András briliáns fejesgólja. A meccs előtt nagyon kevesen gondolhatták, hogy a második félidőben a magyar csapat 2-1-es előnyhöz jut majd.

„Aki egy nagyobb összeget feltett arra, hogy a második félidőben újból vezetést szerzünk Schäfer fejesgóljával a németek ellen, az a nyereményből nem egy lakást, hanem egy egész lakótelepet tudna venni”

– kommentálta az elképesztő teljesítményt Hajdú B. István.

Sajnos az előnyünk nem tartott ki a mérkőzés végéig, mert a csereként beállt Leon Goretzka, a Bayern München focistája talált a magyar kapuba. A második bekapott gól után a német csapat nem hibázott, tartotta a labdát, és a bíró négy perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést.

A magyar kommentátor egy mondatban foglalta össze a válogatott Európa-bajnokságon nyújtott szereplését.

„Vége a meccsnek, a magyar válogatott a halálcsoportban végül is hősi halált halt.”

 

A címlapfotó illusztráció.