Latin-amerikai színésznő lesz az új Hófehérke

 

A Disney 2016 óta tervezi a Hófehérke élőszereplős változatát, amelyhez már meg is találtak a főszereplőt. A hercegnőt a 20 éves Rachel Zegler alakítja majd, aki latin-amerikai származású.

Zeglert sok jelentkező közül választották ki. A színésznő első filmje a Steven Spielberg által rendezett West Side Story, amely idén érkezik, de a Rachel az új Shazam filmben is szerepel – írta a Variety.

„Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?” – szólnak a klasszikus legismertebb sorai. A tükör ezúttal a latin-amerikai Rachel Zeglert fogja válaszul adni a kérdésre.

A filmet Marc Webb, az 500 nap nyár és A csodálatos Pókember rendezője és és Andrew Garfield rendezik az új adaptációt, amelynek még nincs címe. A munkálatokat 2022-ben kezdik.

„Reachel különleges hangja csak egy része adottságainak. Ereje, intelligenciája és optimizmusa szerves részét képezi majd a Disney klasszikus tündérmeséjének” – nyilatkozta Webb.

A Disney már 2016 óta tervezi az élőszereplős Hófehérkét. A film zenéjét ugyanaz a dalszerző páros, Benj Pasek és Justin Paul írja majd, mint a La La Land és a A legnagyobb showman zenéit.

A Hófehérke és a hét törpe 1937-ben jelent meg először, és ez volt a Disney legelső egész estés animációs filmje. 2012-ben egyébként két feldolgozás is készült belőle, a Tükröm, tükröm Lily Collins és Julia Roberts főszereplésével, valamint a kicsit sötétebb hangulatú Hófehér és a vadász Kristen Stewart és Charlize Theron főszereplésével.

A Disney jelenleg több klasszikus mese élőszereplős adaptációján is dolgozik, köztük A kis hableányon, amelyben az afroamerikai Halle Bailey alakítja Arielt.

Korábban nagy vitákat váltott ki, hogy rendszeresen olyan színészek kapnak meg bizonyos szerepeket, akiknek származása nem egyezik meg az adott karakterrel. Sokan üdvözlik ezt a tendenciát, mások egyszerűen történelem és/vagy történethamisításról beszélnek.

Címlapfotó: Twitter