×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

HazaAdás: Semmihez sem fogható a budapesti futball-láz

 

Sehol sincs akkor futball-láz, mint Budapesten – számolt be saját és kollégái tapasztalatáról Varga Ákos a Petőfi Rádióban. Az M4 Sport kommentátora Szentpétervárról, a Néva folyó partjáról jelentkezett be, ahonnan a Finnország–Belgium mérkőzést közvetíti este kilenc órától.

„Nagy bulira készülnek hétfőn este Szentpéterváron, hiszen a mai napfordulós ünnepség miatt programok sora várja a városba látogatókat. Ma le sem megy a nap, vagyis nem lesz sötét, bár már az előző héten sem volt sokáig éjszaka” – kezdte helyszíni beszámolóját Varga Ákos a Petőfi Rádió HazaAdás című rovatában hétfőn délelőtt.

Az M4 Sport kommentátora a szentpétervári finn–belga összecsapást közvetíti. „A mérkőző feleknek a kánikulával is meg kell harcolniuk, hiszen szokatlan módon 30 fok felett van a hőmérséklet” – mondta Varga Ákos, majd hozzátette: „most, hogy nem a hazai csapat játszik este, nincs nagy pörgés a városban.”

A tudósító arról is beszélt, hogy a szombati magyar–francia „győzelem” után még neki is gratuláltak a külföldi kommentátorok. „Több kollégával beszélgettem, és abban mindannyian egyetértettek, hogy sehol sincs akkora futball-láz, mint Budapesten.”

Hétfőn este négy mérkőzést láthatnak a közmédia nézői, kettőt az M4 Sporton, kettőt pedig a Duna Televízión, hiszen az Európa-bajnokság utolsó csoportkörös mérkőzéseit egy időben rendezik.

A 18 órakor kezdődő Ukrajna–Ausztria, majd a 21 órakor kezdődő Finnország–Belgium összecsapást az M4 Sporton, a szintén 18 órakor kezdődő Észak-Macedónia–Hollandia, majd a 21 órai Oroszország–Dánia meccset a Duna Televízión lehet élőben követni.

A mérkőzéseket a szokott módon az M4sport.hu is élőben adja.

A címlapfotó illusztráció.