×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hajdú B. István a magyar Eb-sikerről: „Ha ez egy-null, akkor a Puskásban épül az új diadalív!”

 

A magyar válogatott hatalmas küzdelem után 1–1-es döntetlent játszott a világbajnok franciákkal szombaton a Puskás Arénában. Hajdú B. István, az M4 Sport népszerű futballkommentátora talán még a szokásosnál is jobb formában osztotta a poénokat.

A találkozón Fiola Attila góljával a magyarok szereztek vezetést az első félidő hosszabbításában, a franciák pedig a folytatásban Antoine Griezmann találatával egyenlítettek.

Hajdú B. István, az M4 Sport riportere a kivételesen szórakoztató kommentálásának köszönhetően vált népszerűvé, és nem okozott csalódást a Magyarország–Franciaország mérkőzésen sem.

A magyarok számára legbüszkébb pillanatban, amikor Fiola Attila a kapura tört, és gólt szerzett,

az M4 Sport riportere azonnal el is lőtt egy poént: a gólszerzőt – a csapattársak által is használót módon – Fityónak becézte.

Az első félidő ötperces hosszabbítással ért véget, melynek második percében vette át a vezetést a magyar válogatott. A kommentátor utólag hálát is adott ezért, mondván: „milyen jó, hogy nem fújták le 45 perc után!

Fiola Attila gólja után Hajdú B. kommentárjában feltette a kérdést: „erre ki számított?” Majd meg is válaszolta: hiszen a büszke pillanat előtt pár perccel Sallai egy gólhelyzetből eltalálta Fiolát, amire „egy külföldi kommentátor azt mondta volna, hogy nem értik meg egymást, ritkán játszanak együtt, erre két perc múlva egy gól”.

Az első félidőt a kommentátor úgy zárta, hogy

amit láttunk az megmagyarázhatatlan, és (a stúdióban) mégis kísérletet teszünk rá, hogy megmagyarázzuk”.

A második félidő 50. percében egy bedobás alkalmával a magyar válogatott játékosa, Loic Nego sétált a pálya szélére a labdáért, mire Hajdú B. csak annyit mondott, hogy lehet, hogy valamit az életben kapkodva csinál Loic Nego, dehogy a bedobás nem ezek közé tartozik, az biztos.

Az 56. percben a franciákhoz került a labda, eközben pedig a magyar szurkolók füttyszóval próbálták őket kizökkenteni, erre a kommentátor is reagált: „a füttyszó nagyon nem fogja őket izgatni, de hátha egy kicsit igen, úgyhogy fütyüljön aki akar.

A mérkőzés lefújása után az M4 Sport kommentátora csak annyit mondott, hogy „ha ez 1-0, akkor itt a Puskásban épül az új diadalív”.

A Magyarország–Franciaország mérkőzését a Mediaklikk oldalán nézheti vissza.