Spöttle: Kőzáporral fogadták a rendőröket az Antifák

 

Kétszáz fekete ruhás, maszkos anarchitsa támadt a rohamrendőrökre, miközben társaik felgyújtották a tűzvédelmi cég autóit, valamint autógumikból és kukákból égő barikádot emeltek. Mostanáig 81 rendőr sérült meg az akcióban.

 

Három napja tartanak az összecsapások Berlinben a rendőrség és az Antifa közt – írta Facebook-oldalán Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője.


A Rigaer Str.94 alatt található épületet 1990 óta tartják elfoglalva az anarchisták. Most a tulajdonos be szeretett volna küldeni egy tűzvizsgáló céget, hogy felmérjék a bérház állapotát, főleg az elöregedett elektromos hálózatot, és az áttört falak miatt a statikát. Az Antifa komoly kőzáporral és pirotechnikai eszközökkel fogadta a céget és az őket védelmező rendőröket. 200 fekete ruhás, maszkos anarchitsa támadt a rohamrendőrökre, miközben társaik felgyújtották a tűzvédelmi cég autóit, valamint autógumikból és kukákból égő barikádot emeltek. Mostanáig 81 rendőr sérült meg az akcióban – írta Georg Spöttle.

„Tegnap 1000 rohamrendőr jelent meg a helyszínen és bejuttatták a tűzvédelmi szakembereket. Bosszúból az Antifa tört zúzott a környéken az éjszaka folyamán jelentős anyagi kárt okozva” – tette hozzá.

Korábban a hirado.hu is beszámolt az áldatlan állapotokról.

Barikádokat emeltek és rendőrökre támadtak szélsőbaloldali házfoglaló aktivisták szerdán Berlinben, hatvan rendőr megsebesült – írtuk akkor.

A címlapfotó illusztráció.