Mit szól hozzá, hogy egy új-zélandi súlyemelő személyében egy férfi is versenyez majd Tokióban a nők között?

 

Laurel Hubbard új-zélandi súlyemelő lehet az első transznemű sportoló, aki olimpián versenyezhet. A versenyző egy évtizeddel ezelőtt a Gavin nevet viselte, és hazájában az egyik vezető férfi súlyemelőnek számított. Harmincöt esztendősen visszavonult, és a helyi szövetségnél kezdett dolgozni, majd úgy döntött, hogy nemet változtat, és új nevet is kapott: Laurelként tért vissza a sportágba, de már a női súlyemelők mezőnyében.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük jogos-e, hogy egy új-zélandi súlyemelő személyében egy férfi is versenyez majd Tokióban a hölgyek között? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Sokak szerint életveszélyes precedenst teremthet, ha a tokiói olimpián megengedik a világ első transznemű sportolójának az indulását, hiszen mivel biológiailag férfinak született, komolyan veszélyezteti a nők éremszerzési esélyeit.

[hmspolls id="406"]