Hamis belépők, szenzációs koreográfia, meccs végi összeomlás – ez volt a magyar-portugál

 

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli 83 perc után 3–0-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság F-csoportjának keddi mérkőzésén a telt házas budapesti Puskás Arénában.

 

A mérkőzésre igényelhető jegyek szinte egy szempillantás alatt elfogytak, ezért voltak, akik hamis belépők árusításából próbáltak bevételt generálni. A magyar rendőrség a Twitter-oldalán közzétett nyilatkozatból kiderül, hogy egy bizonyos M. Zoltán közel negyven embernek értékesített hamis belépőket, mielőtt lebukott.

A telt házas (összesen 67 215 néző) Puskás Aréna látványa szinte minden tévénézőt megigézett. A magyar szurkolók alkotta koreográfia elképesztőre sikerült. Az alsó molinón jól látható a „Dicső fényedben ragyogj újra, Magyarország!” felirat.

A mérkőzés 19. percében Gulácsi Péternek kellett védenie egyet Ronaldo helyzeténél. A portugál csapatkapitány láthatóan nem viselte túl nyugodtan, hogy nem a magyar hálóban kötött ki a labda.

Ronaldo megmozdulásait egyébként a meccs nagy részében rendre lekapcsolta a hazai hátsó alakulat. Az ötszörös aranylabdás első félidejét találóan jellemzi az alábbi bejegyzés:

Hogy voltak kreatív pillanatai is a magyar válogatottnak, mi sem szemlélteti jobban Sallai helyzeténél, aki Schäfer szólója után került lövőhelyzetbe, de menteni tudtak a vendégek.

A nemzeti együttes a mérkőzés végéhez közeledve egyre veszélyesebb volt a portugál kapura, a csereként beálló Schön Szabolcs katarzist okozva a stadionban gólt is szerzett, kár, hogy lesről. Megnyugtató lett volna előnnyel a hajrára fordulni.

A végén érvényesült a papírforma, a portugálok begyűrték a magyar csapatot, amely a 80. percig jól tartotta magát. Ronaldo két találata rekordot ért, ugyanis ezen a meccsen szerezte a 10. és 11. Eb-gólját, amely finoman szólva sem igazán tetszett a hazai szurkolóknak.

A fájó vereség ellenére sincs idő keseregni, hiszen négy nap múlva folytatás a franciák ellen, akik ellen „csupán” annyi kell, hogy ugyanez a lendület 10 perccel tovább kitartson.