Újra Király Zsolték nyerték a Genfi-tavi tókerülőt

 

Két évvel ezelőtti bravúrja után újra, immáron ötödször nyerte a Raffica a Genfi-tavi tókerülő versenyt, a Bol d'Or Mirabaud-ot az egytestű hajók között. A Király Zsolt vezette magyar csapatnak ezúttal 14 órára és 6 percre volt szüksége ahhoz, hogy leküzdje a 123 kilométeres távot.

Az idei évben négyszáznegyvenen szálltak vízre a versenyen, a tavat viszonylag gyenge szélben kerülte meg a mezőny. A Raffica remekül rajtolt és gyorsan meglépett ellenfeleitől. Nyolc és fél órával a rajt után érték el a „fordító” pályajelet, amelynek megkerülésénél a magyar Himnusz szólalt meg a tiszteletükre.


Az egytestűek között a fő ellenfeleik a Katana nevű Luthi 1080-as és az egyedi foiler QFX előtt is már kilométeres előnnyel indultak vissza a genfi cél felé. A pálya második felén a Raffica végképp meglépett az üldözők elől és végül 14 óra, 7 perc és 23 másodperc alatt kerülte meg a tavat.

A Raffica legnagyobb ellenfelének a  Katana nevű Luthi 1080-as és a QFX egyedi foiler tűnt, azonban mindkét hajóval szemben óriási előnyre tettek szert Király Zsolték, akik a verseny teljes időtartama alatt koncentráltan és nagyon jól vitorláztak, így ötödször hódították el a Bol d’Vermeil-t, az egytestűek vándordíját.

A címlapfotó illusztráció.