×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Klubcsapataink nagy pillanatai az MTI Nemzeti Fotótár kiállításán - Fotók

 

Ingyenesen látogatható az MTI Nemzeti Fotótár labdarúgástörténeti kiállítása, amely a magyar labdarúgás emlékezetes pillanatait dolgozza fel a legendás Aranycsapattól napjainkig. A szabadtéri kiállítás hét nagyvárosban: Esztergomban, Győrben, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Kaposváron, Debrecenben és Budapesten tekinthető meg a labdarúgó Eb ideje alatt.

A képek bepillantást adnak a válogatott és a klubcsapataink felejthetetlen pillanatiba: világbajnoki és Európa-bajnoki szereplések, olimpiai győzelmek, Albert Flórián aranylabdája, ikonikus pillanatok és játékosok, akik karrierjük során a világ legjobbjai közé tartoztak. Így például Puskás Ferenc, Mészöly Kálmán, Albert Flórián, Törőcsik András, Nyilasi Tibor és a válogatottsági rekorder Király Gábor is helyet kap a közmédia válogatásában.

Répászky Lipót, a kiállítás képeit biztosító MTVA Archívum vezetője elmondta, hogy az MTI Nemzeti Fotótár Közép-Európa egyik legnagyobb sajtófotó archívuma, amely egyrészt korábban az MTI és jogelődjei által készített és gyűjtött mintegy 13 millió fotónegatívval, a gyűjteményhez tartozó képszövegekkel és riportkönyvekkel rendelkezik, másrészt az ezredfordulótól digitálisan rögzített több százezer felvételt őriz, gondoz, szolgáltat.

  „A Fotóarchívumot 1993-ban védett muzeális gyűjteménnyé nyilvánították, ami őrzi, feldolgozza és digitalizálja a korábbi állományt, illetve hozzáférést biztosít a 2001 után digitálisan készült fotókhoz. A gyűjteménynek része a Magyar Televízió (MTV) egykori Fotóarchívuma is, mintegy egymillió fotónegatívval. Örömünkre szolgál, hogy ebből a gazdag gyűjteményből összeállhatott az Európa-bajnokságra A magyar labdarúgás története kiállítás”

– mondta Répászky Lipót, az MTVA Archívum vezetője, aki azt reméli, a rendhagyó tárlatban minden korosztály megtalálja a maga hőseit és felejthetetlen mérkőzéseit.

A tárlatban szerepeltetett valamennyi kép és más felejthetetlen pillanat felvétele is megtekinthető online is, a nemzetifototar.hu oldalon.

Fürst-Borsos Ádám, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtófőnöke nyilatkozik a közmédia stábjának A magyar labdarúgás története című kiállításon az esztergomi Széchenyi téren 2021. június 14-én

Erős Gábor alpolgármester nyilatkozik

Erős Gábor alpolgármester

 

(Fotók: Mohai Balázs)

A magyar labdarúgás története kiállítás az Európa-bajnokság végéig ingyenesen látogatható az alábbi helyszíneken:

Esztergom, Széchenyi tér

Győr, Megyeháza tér

Zalaegerszeg, Ruszt tér (színház előtt)

Székesfehérvár, Sóstói stadion belső kerengő

Kaposvár, Kossuth tér

Debrecen, Nagyerdei Stadion mellett

Budapest, Szabadság tér