Rosszul lett Christian Eriksen, a dánok klasszisa a dán–finn mérkőzésen

 

A pályán összeesett és újraélesztették Christian Eriksent, a dán labdarúgó-válogatott játékosát a finnek elleni koppenhágai Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében. A 29 éves középpályást kórházba szállították, azóta állapota stabil, és már kommunikációra is képes.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott futballista egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

A drámai pillanatok után gyorsan a pályára értek az orvosi stáb tagjai, és egy paraván, valamint a dán játékosok alkotta gyűrű mögött megkezdték az újraélesztést.


(Fotó: EPA)

Több mint 10 perc után Eriksent hordágyon vitték le a pályáról. Az európai (UEFA) és a dán szövetség bejelentette, hogy a játékos magánál van, és stabil állapotban kórházba szállították.

Egy fotó is megjelent az interneten arról a pillanatról, amikor leviszik a pályáról, itt már tudatánál volt. Természetesen kórházba vitték, kivizsgálásra.

A szörnyű esetet követően a világhálón rengeteg labdarúgó, valamint klub és szövetség, az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin és Sanna Marin finn miniszterelnök is jókívánságát fejezte ki, egyben reményének adott hangot, hogy Eriksen felépül.

Az UEFA közleménye szerint a döntést azt követően hozták meg, hogy mindkét válogatott játékosaival egyeztettek. A folytatásban az első félidőből hátralevő négy percet játsszák majd le, ezt követően öt perc szünet lesz, majd a második játékrész következik.

Az UEFA egyúttal jelezte, a 21 órakor kezdődő Belgium–Oroszország mérkőzés időpontja nem módosul. A mérkőzésen Romelu Lukaku gólöröménél üzent Eriksennek : „Chris, szeretlek!.

Az Internazionaléval olasz bajnok középpályást stabil állapotban kórházba szállították, menedzsere bejelentésre szerint pedig már kommunikálni is tud.

Peter Möller, a Dán Labdarúgó Szövetség elnöke a mérkőzést közvetítő dán tévétársaságnak azt mondta, hogy a játékos kórházi ágyából beszélt játékostársaival, akik ezért döntöttek a folytatás mellett. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke azt nyilatkozta, ezekben a pillanatokban a futballcsalád egységesen imádkozik a játékosért. Hozzátette, minél gyorsabb gyógyulást kíván a játékosnak.

A középpályás mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

A találkozó 0-0-ra áll.