×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Már készülődnek az olaszok az Eb nyitómeccsére – VIDEÓ

 

Pénteken kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság, amely egészen július 11-ig tart majd. A torna nyitómérkőzését Olaszország és Törökország játssza egymással Rómában, de ezen kívül még másik tíz városban fognak találkozókat rendezni. Köztük lesz Budapest és a Puskás Aréna is. A magyar válogatott jövőhét kedden a címvédő Portugáliát fogadja a fővárosban, ahol június 19-én a világbajnok Franciaországgal is játszik. Budapesten a szurkolói zóna pedig a Városligeti Műjégpályánál lesz, ahol óriáskivetítőkön követhetik az Eb összes mérkőzését – hangzott el az M1 Híradójában.


A 2021-re halasztott labdarúgó-Európa-bajnokság egyik különlegessége, hogy a megszokottaktól eltérően nem lesz kifejezett házigazdája az eseménynek. Ezúttal a mérkőzések rendezési jogát Európa tizenhárom városa kapta meg. A koronavírus járvány miatt azonban Brüsszel és Dublin kikerült a helyszínek közül, Bilbao helyett pedig Sevillában rendezik a spanyolországi mérkőzéseket.

Szinte mindenhol a járványhelyzet okozza a legnagyobb bizonytalanságot, így kizárólag Budapest, a Puskás Aréna vállalta, hogy teltház előtt rendezi meg a mérkőzéseket. A magyar válogatott tehát két meccset is akár csaknem hetvenezer ember előtt játszhat majd.

Pénteken, a kontinenstorna nyitó mérkőzésén Olaszország a Stadio Olimpicóban fogadja Törökországot.

Rómában a három csoportmeccs mellett egy negyeddöntőt is játszanak majd, várhatóan mintegy tizenhatezer szurkoló részvételével. Az olaszoknál csütörtökön azonban még messze nem volt Eb-hangulat.

„Nem láttam még szurkolókat, csak az újságírók jönnek-mennek a stadion körül. Ők viszont gyakran idejönnek hozzám és mindent megvásárolnak, ami az Európa-bajnoksággal kapcsolatos” – mondta az M1-nek egy olasz újságárus.

Annak ellenére, hogy a legtöbben csak a tévében nézhetik majd a mérkőzéseket,

foglalkoztatja az Eb a helyieket, akik visszafogott optimizmussal várják a tornát.

„Jó az olasz csapat, de nem hiszem, hogy megvan az esélye az Európa-bajnokság megnyerésére. Szerintem a francia és a belga válogatott a legerősebb. Olaszország talán a legjobb nyolc közé bejut, de nem nyeri meg az Eb-t, mert a fizikai erő hiányzik a játékosokból. Technikásak, de szerintem nem elég erősek” – vélekedett egy helyi lakos.

A helyszínek közül London kapja a legnagyobb szerepet, ugyanis a torna leginkább várt részét, az elődöntőket és a döntőt is itt rendezik. Az M4 Sport kommentátorai az Eb összes mérkőzését a helyszínekről közvetítik majd, és a közmédia tudósítói szinte minden nap jelentkeznek interjúkkal és érdekességekkel a rendező városokból.