×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Szép summáért kelhet el Michael Schumacher legelső Forma–1-es autója

 

Öné lehet az autó, amit Michael Schumacher az első Forma–1-es versenye során vezetett, mindössze 1,25 millió fontért, vagyis nagyjából félmilliárd forintért.

Eladó a lenyűgöző Jordan 191, amelyet korábban a legvonzóbb F1-es autók közé választottak. Schumacher 21 éves volt 1991-ben, amikor a Mercedes junior pilóta programjába szerződött, majd felhívták, hogy helyettesítse Bertrand Gachot-t – írja a The Sun.

A francia kihagyta a Belga Nagydíjat egy taxisofőr elleni támadás miatt folytatott bírósági tárgyalás nyomán, amely tettért két hónapos börtönbüntetés nézett ki a versenyzőnek.

Eközben az újonnan alakult Jordan-csapat és a Mercedes közötti tárgyalások lehetővé tették Schumacher számára, hogy versenyezzen, és mindenkit lenyűgözött egy silverstone-i teszten az első spái versenye előtt.

Az eladó 191-est korábban a csapattárs, Andrea de Cesaris vezette az évad elején, de az olasz kiesett a versenyből. Schumacher beugrott és lenyűgöző szabadedzést és selejtezőket produkált, megszerezve a hetedik rajthelyet. A német debütálása az első körben véget ért, amikor kuplungprobléma lépett fel a csereautónál.

Michael Schumacher eleget tett azért, hogy meggyőzze az F1-es istállókat képességeiről, és le is csapott rá Flavio Briatore és a Benetton-csapata, azonnal leszerződtették, és két világbajnoksági címet szállított le legendás karrierje kezdetén.

A meghirdetett 191-es aztán csereautó lett, mivel az IndyCar hőse, Alex Zanardi és Roberto Moreno a szezon későbbi részében a Jordannél versenyzett. A szerencsés vevő az eredeti F1-es kormánykereket is megkapja egy speciális keretben, Schumacher által aláírt makettet kap, és az eredetiségigazolást is hazaviheti.