×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Király Gábor elárulta, miért „toporzékolt” C. Ronaldo a magyarok gólja után

 

Szerda este vetítette le az M4 Sport a Régi nyár című legújabb saját gyártású filmjét. A közelgő, részben hazai rendezésű Eb előtt a csatorna kötelességének érezte, hogy elkészítse azt a dokumentumfilmet, amelynek középpontjában a 2016-os franciaországi nyár történései és az akkori magyar válogatott áll. A filmből kiderült, hogy mit gondol Király Gábor Cristiano Ronaldo „toporzékolásáról”.

A 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokságon Magyarország Portugália ellen játszotta utolsó csoportmérkőzését. Már biztos volt a magyar csapat továbbjutása, azonban Portugáliának pontot kellett szereznie, hogy elkerülje a kiesést. Az első gólt a magyar nemzeti csapat szerezte, majd egyenlített a portugál válogatott. Ez megismétlődött 2-1, majd 2-2-es állásnál is. A harmadik magyar gólnál a portugál sztár, Cristiano Ronaldo nem bírta idegekkel a mérkőzést, és reakciója futótűzként terjedt az interneten.

„Én Cristiano Ronaldo reakcióját kicsit másképpen közelíteném meg. Hiába vagy klasszis, hiába vagy a világ legjobbja, hiába van meg mindened, de a futball iránti szereteted, az mindenekfelett. Cristiano Ronaldónál ezt láttam. Nem akart veszíteni, és ő nem azt nézte, hogy ő kicsoda, hanem győzni akart” – mondta Király Gábor, a magyar válogatott akkori korábbi kapusa az M4 Sport Régi nyár című műsorában.

Emocionális dolgokat szabadított fel benne, és ő egy olyan ember, aki él-hal a labdarúgásért, és ezt kell szerintem példaként felmutatni, hogy egy játékos, aki már elért mindent, még akkor is a labdarúgás szeretete miatt focizik. Ezt a hozzáállást kell az egekig magasztalni, mert ez az igazi példaértékű dolog – tette hozzá Király Gábor.

A teljes adás ide kattintva tekinthető meg. A szóban forgó jelenet körülbelül 1 óra 20 percnél kezdődik.