A BLM antiszemita mozgalom a holokauszt egyik utolsó túlélője szerint

 

A zsidóknak úgy kell összefogniuk az őket ért támadások ellen, ahogy a hatvanas években a fekete amerikaiak tették Martin Luther King vezetésével. De semmiképp sem úgy, ahogy a Black Lives Matter (BLM-) mozgalom teszi, amely antiszemita – jelentette ki a román–amerikai Sami Steigmann, aki a második világháborúban kisgyerrekként túlélte egy náci kényszermunkatábor poklát Ukrajnában.

Sami Steigmannt a román kormány a családjával együtt kitoloncolta 1941-ben, és marhavagonokban Ukrajnába szállították őket munkatáborba.

„Az volt a szerencsém, hogy sohasem szakítottak el a szüleimtől. (A nácik) orvosi kísérleteket végeztek rajtam, és a mellékhatásokat egész életemben, annak minden másodpercében éreztem” – mondta a Fox News amerikai hírcsatornának adott interjúban.


Steigmann később az Egyesült Államokba menekült, ahol motivációs tréner lett, és személyes küldetéseként kezeli az emberek nevelését a saját módszerével. Az interjúban arról is beszélt, hogy az amerikai nemzetnek problémát jelent az antiszemitizmus kezelése, és figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban ismét aktuálissá vált a „Soha többé!” jelszó, amelyet a meghurcolt zsidók kezdtek el használni a világháború után.

„Jelenleg olyan technológiai óriásvállalatok irányítják a világot, amelyek nemcsak hogy mindent tudnak az emberekről, de ellenőrzik is, hogy ki mit mond. Ha nem tetszik nekik a mondanivalód, törölhetik a felhasználói fiókodat, sőt akár börtönbe is kerülhetsz”

– mondta.

„Ugyanakkor ők döntik el, mit neveznek uszításnak, és mi a gyűlöletbeszéd. A valóságban ezek a cégek sértik a szólásszabadságot, és a jelenlegi (Joe Biden vezette) adminisztrációban nem látom, hogy ezeket a vállalatokat kordában akarnák tartani” – tette hozzá.

Steigmann az interjúban arról is beszélt, hogy az Egyesült Államokban vezető szerepet betöltő zsidó emberek „nem azok, akik országszerte tiltakoznak”, hanem azok, akik a háttérben állnak, és „nem egységesen törekednek” az antiszemiták visszaszorítására.

Rasszista a BLM, de van, amit jól csinálnak

„Valami hasonlót kell tennünk, mint amit a BLM csinál – mondta Steigmann, hozzátéve, hogy

nem tud azonosulni a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalommal, mivel a csoport szerinte antiszemita.

„Azonban egyetértek a BLM-mozgalom taktikájával. Nézze csak meg: országos demonstrációkat tartanak, ezeken ott van a média, és így világméretű jelenséggé vált. Ez az, amit a zsidóknak el kell tanulniuk”. Ugyanakkor Steigmann szerint mindezt csak erőszakmentesen szabad tenni, hasonlóan Martin Luther King módszereihez, aki az afroamerikai polgárjogi mozgalmat vezette az 1960-as években.

„A sajtó nem támogatja az antiszemitizmus elleni küzdelmet”, véli Steigmann, hozzátéve, hogy a médiának „rendkívül nagy befolyása van”, és hogy az emberek átveszik és használják a tévében és az interneten látott, olvasott szlogeneket.

A motivációs tréner szerint hazudnak a liberálisok, amikor azt állítják, hogy az USA déli határai mentén a migránsok „koncentrációs táborokban” élnek.

„Ebben az országban nincsenek koncentrációs táborok” – jelentette ki Steigmann.

Szerinte ha minden áron össze akarják hasonlítani valamivel, akkor a világháborút követő években létrehozott úgynevezett DP-táborokkal – a lakóhelyüket kényszerűen elhagyó menekültek ideiglenes táboraival – lehet összevetni azokat.

„Ezek a szövetségesek, az amerikaiak, a britek, az oroszok és az ausztrálok által létrehozott gyűjtőtáborok voltak, ahol akár három-öt évig is éltek az otthonaikat elveszített emberek, mert nem volt hová menniük” – mondta az egykori romániai holokauszt-túlélő.

A címlapfotó illusztráció.