×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Elbukott az NBA címvédője

 

A címvédő Los Angeles Lakers csütörtökön negyedszer is kikapott a Phoenix Suns csapatától az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, így az első fordulóban búcsúzott.

 

A párharc hatodik meccsén Devin Booker, a vendégek klasszisa tarthatatlan volt, csak az első negyedben 22 pontot szerzett, és végül 47-tel zárt - 10-ből 8 hárompontos kísérlete sikerese volt -, valamint akadt 11 lepattanója is. A Suns 2010 óta először nyert párharcot a playoffban. LeBron James, a Lakers négyszeres NBA-bajnok szupersztárja 18 éves pályafutása során először búcsúzott aktuális csapatával a rájátszás első körében.

A Phoenix a második fordulóban a Denverrel találkozik, amely ugyancsak idegenben zárta le a Portland elleni párharcot. A Nuggets a 36 pontos Nikola Jokic vezérletével a harmadik negyedben 14 pontos hátrányt ledolgozva diadalmaskodott. Michael Porter Jr., a Nuggets játékosa az első negyedben 6 hárompontost dobott, amivel NBA-rekordot állított be az egy negyedben szerzett triplák terén.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló,  nyugati főcsoport:

  • Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 100-113 -  Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2 a Phoenix javára.
  • Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 115-126 -  Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2 a Denver javára.