A BLM egyik vezetője kilépett a szervezetből, miután megtudta a „csúnya igazságot”

 

A Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) minnesotai csoportjának alapítója elmondta, hogy kilépett a szervezetből, miután megtudta a „csúnya igazságot” az aktivista csoport prioritásairól.

 

Rashad Turner 2015-ben az egyesült államokbeli Saint Paul-i Black Lives Matter szervezet alapítója volt – írta a New York Post amerikai hírportál.

Úgy gondoltam, hogy ez a szervezet pontosan azt képviseli, amit a neve is sugall” – fogalmazott egy YouTube-ra feltöltött videóban, melynek címe „kiderült az igazság a BLM-ről”.

Azonban elmondása szerint rájött, hogy a szervezetet nem érdekli a „fekete családok újjáépítése”.

Hozzátette, hogy azért indította el a BLM helyi csoportját, hogy a problémás hátterű feketék is tanulhassanak és sikereket érjenek el.

Amikor kétéves voltam, az apámat lelőtték, anyám nem tudott gondoskodni rólam, így a nagyszüleim neveltek fel” – mondta Turner, majd hozzátette: családjában elsőként szerzett diplomát, majd később mesterdiplomát. „Én vagyok az élő bizonyíték arra, hogy az életben való indulástól függetlenül a minőségi oktatás a sikerhez vezető út” – fogalmazott.

Miután rájött, hogy a BLM nem segít abban, hogy ugyanolyan sikereket érjenek el a fekete bőrű gyermekek és közösségeik, mint amit ő elért, lemondott.

A videó a TakeCharge Minnesota nevű YouTube-csatornán jelent meg, amely magát egy új szervezetnek nevezi, mely elkötelezett az Egyesült Államokban uralkodó narratívával szemben, ami szerint Amerika úgy van felépítve, hogy aláássa a fekete amerikaiak életét.

Elismerjük, hogy léteznek rasszista emberek az országban, de kifejezetten elutasítjuk azt az elképzelést, hogy az Amerikai Egyesült Államok rasszista ország

– áll a szervezet közleményben.

A szervezet célja, hogy inspirálja és oktassa a fekete közösséghez tartozókat és más kisebbségi csoportokat Saint Paul városában, hogy „az alkotmány által teljes értékű állampolgárként vegyék kezükbe saját életük, családjaik és közösségeik életét”.

Címlapfotó: YouTube.com