Indul a vitorlásszezon a Balatonon, az egyik legrégibb regattát ismét megrendezik

 

A Balaton egyik legrégibb regattájának hagyományaihoz méltó komoly díjazás és meglepetések várják a 2021. június 5–6. között, Balatonföldvár központtal megrendezendő 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj és Mihálkovics Speed Race résztvevőit.

A Mihálkovics Kupa vitorlás verseny mezőnyének egy része Balatonföldvár közelében, 2019 májusában. (Fotó: Török Brigi/BrigiPix)

A koronavírus-világjárvány miatt 2020-ban nem volt lehetőség a viadal megrendezésére, idén azonban ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj alkalmából. A regatta ezúttal június első hétvégéjén, Balatonföldvár központtal kerül megrendezésre.

„A verseny kiírásakor még érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a vízparti programok megtartására ebben az évben sem lesz lehetőség, ám profi szervezéssel és izgalmas futamokkal igyekszünk kárpótolni az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjon részt vevő vitorlázókat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes díjakkal honoráljuk”

– mondta Horváth Péter, a verseny főszervezője.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyben a legjobb katamarános (kéttestű versenyhajók) csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes karóráért.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további hét ranglistaversenyes hajóosztály győztesei szintén egy-egy szép karórával térhetnek haza, a regatta vándorkupáját, a kézzel festett vázát pedig a pécsi Zsolnay porcelánmanufaktúra készítette.

Már elindult az előnevezés az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 4-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

Címlapfotón: rajtol a Mihálkovics Kupa 2019-ben (fotó: Kóczián Rita/Sailing Drone Team)