×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán–Vize-találkozó: a sportnak kulcsszerepe van az élet újraindításában

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a nemzet sportolója hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Marius Vizert, a Nemzetközi Dszúdószövetség (IJF) elnökét, akivel a sport koronavírus-járvány utáni újraindításban játszott szerepéről tárgyaltak – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen szó volt a budapesti cselgáncs-világbajnokságról is, amelyet 2021. június 6. és 13. között, a 2017-es vb-hez hasonlóan, a Papp László Sportarénában rendeznek meg.

Orbán Viktor és Marius Vizer egyetértett abban, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelem összetett feladat; biztonságban kell lennünk, de élnünk is kell, és ami a legfontosabb, egészségesen kell élnünk. A judo és általában a sport hozzájárul az egészség megőrzéséhez – szögezték le.

A következő időszakban esedékes sportvilágeseményekről az IJF elnöke azt mondta: az egészség és a biztonság mindig az első számú szempontjuk lesz, ebben nem köthetnek kompromisszumokat.

A budapesti vb kapcsán kifejtette: minden küldöttségnek eleget kell tennie az érvényben lévő szabályoknak. Fontos feladat biztonságos körülményeket biztosítani a munkatársaknak, a helyi szervezőknek, az edzőknek és a sportolóknak, és ezt meg is fogják tenni.

A címlapfotó illusztráció.