×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vakcinaként érkezett, majd sóoldattá vált hat ampullányi ellenanyag

 

A Wilhelmshaveni rendőrség nyomozást folytat a frízföldi Schortens város oltópontján dolgozó nővér ügyében, aki hat ellenanyagot tartalmazó fiola tartalmát sóoldattal helyettesítette.

 

A német vöröskereszt (DRK) oltási központjának vezetője, Uwe Nitsche elmondta, a DRK alkalmazottjának feladata volt a fecskendők előkészítése az oltásokhoz. A BioNTech/Pfizer vakcinával ellátott hat ampulla véletlenül a földre esett és eltört. A baleset titokban tartása érdekében sóoldattal teli üvegcsékkel egészítette ki a hiányt. Az adott ponton aznap 200 embert oltottak be koronavírus ellen. Az egészségügyi dolgozó sokáig hallgatott, ám később beismerte tettét.

Sven Ambrosy, Frízföld kerületi adminisztrátora „egészen drámai” eseményről beszélt:

„Mindnyájunkat rendkívül megdöbbentett az eset, nem találunk szavakat. Ilyesmi nem fordulhat elő többet. Szomorú, hogy nem derült ki azonnal az igazság.”

A német vöröskereszt azonnali hatállyal elbocsátotta állásából a felelőtlen nővért. Kihallgatása során széles körű vallomást tett, magyarázatát a hatóság elfogadhatónak találta. Gondatlanság és testi sértés gyanúja miatt eljárás indult ellene. Az aznapi vakcinaadaggal beoltott 200 érintettet természetesen újrakezelik.

Alsó-Szászország egészségügyi minisztere, Daniela Behrens „szörnyű cselekedetről” beszél, "mélységesen megdöbbent és megrendült":

Ez súlyos bűncselekmény. Innentől a rendőrség és az ügyész feladata, hogy ezt a borzalmas tettet kivizsgálja. A minisztérium és az állami egészségügyi hivatal mindenben támogatja a szerveket.” – ígérte.