×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Földi László: Gyakorlatilag Európa átalakítása folyik

 

Az utóbbi időben a dán menekültpolitika szigorításai azt jelzik, hogy Dánia nem akar visszafordíthatatlan helyzetbe kerülni, mint például Franciaország, ahol rendőröket gyilkolnak, és a polgárháború veszélyeire figyelmeztetnek. A biztonságpolitikai szakértő szerint a folyamatot már évekkel ezelőtt is látni lehetett, annak ellenére, hogy a politikusok nem akarták észrevenni a veszélyt.

Az utóbbi időben a dán menekültpolitika szigorításai azt jelzik, hogy Dánia nem akar visszafordíthatatlan helyzetbe kerülni. Vannak előttük rossz példák, hiszen Franciaország, Nagy-Britannia és Svédország, valamint kisebb mértékben Németország is bekerült már ebbe a folyamatba. Földi László biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt az utóbbi időszak fejleményeiről.

A szakértő szerint a dánok helyesen mérték fel, hogy általánosságban a migráció, valamint azon belül különösen az illegális migráció a jóléti társadalmak romba döntését eredményezi, mivel sok bevándorló nem akarja kivenni a részét a közteherviselésből, és megelégszik a segélyekkel.

A friss hírek arról szólnak, hogy Franciaországban a migránsnegyedekben már rendőrökre vadásznak, kiplakátolják a képeiket, és vérdíjat tűznek ki rájuk.

Ezzel párhuzamosan azonban elindult az ellenállás is, ezer katona, illetve rendőr, köztük leszerelt tábornokok is aláírták az a nyílt levelet, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy Franciaország a polgárháború felé sodródik.

A helyzet emlékeztet Laurent Obertone Gerilla – Franciaország végnapjai című regényének eseményeire.

A biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint ezt a folyamatot már évekkel ezelőtt is látni lehetett, annak ellenére, hogy korábban a társadalom nem érzékelte, a politikusok pedig nem akarták észrevenni a veszélyt.

„Gyakorlatilag Európa átalakítása folyik. Ennek egy része az őrült formájú bevándorlás, ami fel fogja emészteni a társadalmak megszokott rendjét”

– hangsúlyozta Földi László.

Korábban a rendőr sérthetetlen volt, ma pedig már a rendőrt is célpontnak tekintik Franciaországban. Ez azért lehet, mert az illegálisan Európa érkezők elutasítják a törvényeket, a kultúrát, ráadásul az állam és a következmények is gyengék, ezért a bűnözők nem tartanak semmitől.

A nyugat-európai politika gyakorlatilag támogatja az illegális migrációt, ezért a változások és figyelmeztetések a szakértő szerint időszerűek, sőt, inkább elkésettek.

Sajnos egyre inkább az erőszak lehet az úr, mivel a befogadó őslakosság nem fogja eltűrni az erőszakot.

Földi László szerint az jelentené a helyzetre a megoldást, ha minden erőszakos bűncselekményt elkövető bevándorlót eltávolítanának Európából. A biztonságpolitikai szakértő szerint a bűnelkövetőket a családjukkal együtt kellene kitoloncolni, mivel az iszlám világban nagyon erősek a családi kötelékek, és így a bűnözők közvetlen környezetét is motiválttá lehetne tenni a szélsőségek visszaszorításában.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.