×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megalázták a középiskolai osztály tanulóit csak azért, mert „fehérek, férfiak és keresztények”

 

Nem mindennapi esetnek lehettek tanúi a melbourne-i Mordialloc-i Parkdale Középiskola tanulói. A Kingstoni Városi Tanács szociokulturális munkatársa a 11. évfolyamos diákoknak tartott előadása közben élesen bírálta az erősebbik nem faji, nemi és vallási hovatartozását. Tette mindezt úgy, hogy a fiúkat az osztály színe elé állította, majd „kiváltságosoknak” és „elnyomóknak” bélyegezte őket. A jelenlévők állítása szerint csak azért, mert fehérek, férfiak és keresztények.

Egy 16 éves diáklány elmondása alapján a jelenlévők először azt hitték, viccről van szó, ám rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy az előadó nagyon is komolyan gondolja. Többeket sokként ért az eset, amely óriási felháborodást váltott ki nem csak a szülők, hanem a melbourne-i vezetés körében is.

 

A városi tanács elöljárója, Cameron Howe a Facebookon közzétett bejegyzésében lesújtóan nyilatkozott az incidenssel kapcsolatban:

„Ez az eset a vezető testület lemoshatatlan szégyenfoltja. Nem találok szavakat, ez gyalázatos. A fordított rasszizmus sajnos egyre elterjedtebb, és nem csak iskoláinkban, sehol sincs helye. Azok, akik ezeket a mérgező nézeteket vallják, sem erkölcsileg, sem értelmileg nem lehetnek feljebbvalók másoknál.” – írta.

Howe azonnali hatállyal kezdeményezte az érintett munkavállaló elbocsátását.

A testületnek ezt rendkívül komolyan kell vennie, ilyesmi nem fordulhat elő többet” – nyilatkozta az előadáson részt vevő egyik diák szülője.

David Russell iskolaigazgató szerint az iskola mélységesen elítéli ezt a fajta diszkriminatív megközelítést és üzenetküldést, amit a vendégelőadó bemutatott. Steve Staikos, Kingston City polgármestere elnézést kért az érintett hallgatóktól, és elmondta, nyomozás indul az ügyben – közölte az angol Daily Mail.

a címlapfotó illusztráció

A címlapfotó illusztráció.