×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A magyarok kétharmada elutasítja a genderelméletet

 

Közvélemény-kutatást készített az Alapjogokért Központ a nemi szerepekről. Több mint ezer embert kérdeztek arról, hogy mit gondol a nemekről és azok megváltoztathatóságáról. A megkérdezettek kétharmada azt mondta, hogy csak két nem, férfi és nő létezik – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője elmondta: Magyarországról nézve ez a kérdés talán nem tűnik aktuálisnak, de Nyugat-Európában és különösen a tengerentúlon folyamatosan napirenden van.

Az Alapjogokért Központ kutatásából az derült ki, hogy a legtöbben a genderelmélettel kapcsolatban elutasító állásponton vannak. A megkérdezettek több mint kétharmada szerint az ember nem teheti meg élete során, hogy kénye-kedve szerint megváltoztatja a nemét. 22 százalék vélekedett úgy, hogy a születési nem megváltoztatható.


Arról a kérdésről, hogy hány nem létezik, a magyarok kétharmada azt gondolja, hogy csak férfi és nő létezik, míg a megkérdezettek egynegyede szerint léteznek más kategóriák is. A fiatalok, a 18-29 éves korosztály tekintetében több mint egyharmaduk vélekedik úgy, hogy több nem létezik. A nemátalakító műtétek tekintetében az elsöprő többség, mintegy 86 százalék utasítja el az efféle beavatkozásokat.

A címlapfotó illusztráció.