Fényűző villába költözött a Black Lives Matter egyik marxista vezetője

 

A Black Lives Matter mozgalom egyik vezetője, Patrisse Cullors egy 1,4 millió dolláros (közel 410 millió forint) villába költözött. Ráadásul új otthona Los Angeles egy többségében fehérek lakta területén található.

Fehérek lakta enklávé közepén található a 37 éves Patrisse Cullors, a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom vezetőjének új otthona. „A mozgalom társalapítója, aki magát „képzett marxistának” vallja, 1,4 millió dolláros lakást vásárolt Los Angelesben, egy nagyrészt fehérek lakta kerületben” – írta a Daily Mail alapján a Mandiner.

Patrisse, aki saját bevallása szerint „művész, aktivista és szabadságharcos” egy három hálószobás és három fürdőszobás házba költözött  a Los Angeles melletti Topanga Canyonban. Az ingatlanhoz pedig


egy vendégház és egy meglehetősen tágas hátsó udvar is társul.

Nem világos az, hogy a tranzakciót vajon a mozgalom pénzéből fizette-e. Ugyanis a Black Lives Matter tavaly 90 millió dollár, azaz több mint 26 milliárd forintnyi adományt kapott. A szervezet pénzügyei olyannyira átláthatatlanok, hogy nem tudni, fizetik-e Patrisse Cullorst, aki 2018-as emlékiratában (ami bestseller lett), arról ír, hogy egy elszegényedett környéken nőtt fel, ahol édesanyja nevelte három testvérével, ahol az épületről még a festék is mállott, a bejárati ajtó sosem csukódott rendesen, és a kaputelefon sem működött.

Cullors, aki a Black Lives Matter Global Network-jének vezetője, többéves szerződést írt alá a Warner Brothers céggel.

Párja, a queer gender-aktivista, fekete feminista, interszekcionalista egyetemi oktató, Janaya Khan,

aki magát „nem-genderkonform személynek” tekinti. „Khan csak az Egyesült Államokban 3,2 millió dollárért négy csúcskategóriás otthont birtokol az ingatlan-nyilvántartás szerint” – számolt be a Mandiner. Továbbá, a Bahama-szigetek egy ultra-exkluzív üdülőhelyen is vagyonokat költöttek el.

Címlapfotón: Patrisse Cullors, a Black Lives Matter Global Network vezetője (Fotó: Twitter)