×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Míg Gulácsi Pétert hősként ünneplik, addig Petry Zsoltot azonnal megfosztották az állásától”

 

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC a napokban a hivatalos honlapján azt közölte, hogy menesztette Petry Zsolt kapusedzőt.

Azzal kezdődött, hogy egy közszereplő, egy válogatott kapus, aki jelenleg Németországban játszik, Gulácsi Péter a közösségi médiában nyilvánosan állást foglalt a szivárványcsaládok mellett, egy olyan kérdésben, ami Nyugat-Európában talán már kevésbé, de Magyarországon mindenképpen megosztó téma, ami indulatokat is kivált” – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Gulácsi Péterrel szemben elsősorban a szurkolók és a magyar közvélemény egy része ezen felháborodva a nemtetszésének adott hangot.

Ehhez a témához kapcsolódik Hrutka János korábbi labdarúgó esete is, aki Gulácsi Péter védelmére kelt, és felháborodott azon, hogy emberek miért háborodnak fel ezen a kérdésen. Aztán ez véget is ért volna, egészen addig, amíg egy harmadik, szintén korábbi válogatott labdarúgó, Petry Zsolt, aki kapusedzőként dolgozott, aki nagyon finom úton, finom megfogalmazással, tojásokon lépkedve azt találta mondani, hogy Gulácsi Péter ezen kijelentése nem biztos, hogy szerencsés volt, és ő a helyében ilyen kérdésben nem foglalt volna állást – mondta Boros Bánk Levente.

Addig, amíg Gulácsi Péter – mondjuk azt, hogy – egyik szélsőséges álláspontjának nem lett következménye, sőt, hősként ünneplik bizonyos politikai körökben és a balliberális médiában, addig Petry Zsoltot azonnal megfosztották az állásától

– fogalmazott.

Ha részletesen elolvassuk, hogy mit írt Petry Zsolt, akkor láthatjuk, hogy írásában nem volt szó arról, hogy nincs igaza Gulácsi Péternek, nem kelt ki a szivárványcsaládok ellen, csupán azt mondta, hogy talán nem szerencsés egy ilyen megosztó kérdésben Gulácsi Péternek állást foglalni. A Hertha is úgy értékelte Petry Zsolt munkáját, hogy nyitott, toleráns, segítőkész ember, és soha nem viselkedett homofób vagy idegengyűlölő módon, ennek ellenére menesztette az edzőt a Hertha.

A kisebbség jogainak az érvényesítése az utóbbi időben átfordult, és

gyakorlatilag a kisebbség diktatúráját eredményezte.

Bizonyos társadalmi kérdések, amelyek a liberalizmus jegyében rátelepedtek különböző szakmákra, különböző társadalmi alrendszerekre, a sportra, a vállalatvezetésre és sok egyéb kérdésre, amely lehetetlenné teszi már a normális párbeszédet bizonyos társadalmi kérdésekben, sőt, csak egyetlenegy véleménynek az érvényesülését biztosítja és követeli meg – fejtette ki véleményét Boros Bánk Levente.

Akik ezekkel szemben ellenvéleménnyel vannak, azoknak az egzisztenciája is most már veszélybe került, nem csak a nyilvánosságban való megjelenése vagy pedig a politikai véleménye” – tette hozzá.

Addig, amíg a meleglobbi próbálja befolyásolni a különböző labdarúgócsapatok vagy más sportegyesületek belső működését, társadalmi szerepvállalását, nyilvánosságban való szerpelését – és ezzel átformálja a követőinek, szurkolóinak vagy akár a társadalomnak is a hozzáállását ezekhez a kérdésekhez –, addig például az amerikai Black Lives Matter mozgalom is hasonlót követelt meg, és tett meg – mondta Boros bánk Levente.

Majd hozzátette: „egy megosztó kérdés tette politikai agendává, annak a nevében városokat foglaltak el, embereket öltek meg, lángba borították fél Amerikát, és ezzel párhuzamosan pedig megköveteltek egyfajta toleranciát, egyfajta támogatást mindenkivel szemben, vagy legalábbis megkövetelték, hogy velük szemben senki se fogalmazzon meg kritikát.”

A melegek házassága Németországban mindössze két-három éve lehetséges. Angela Merkel kancellár is ellene szavazott a Bundestagban, tehát a politikai tabu fogalma visszatért Németországba és megmérgezi a kommunikációt.

„Fekete-fehérré alakították ezt a kérdést, és minden hasonló kérdést, ahol a liberális meggyőződésű embereknek, politikai pártoknak, mozgalmaknak beleszólása és alternatív véleménye van a többség véleményével, álláspontjával, családpolitikájával szemben. A párbeszéd, a kommunikáció mindenfajta lehetőségét, az ellentmondás lehetőségét is kizárják azzal, hogy megbélyegzik azt, aki máshogyan gondolkodik” – mondta el véleményét a Médianéző Központ igazgatója.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

Címlapfotó: Facebook.com