×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vígan éli mindennapjait a kiskorú lányokat megerőszakoló bűnbanda vezetője

 

A brit bulvársajtó lencsevégre kapta ahogy az 51 éves pakisztáni származású Abdul Rauf szabadon sétál az észak-angliai Rochdale városában, ott ahol korábban bűnszervezetben követett el szexuális bűncselekményeket kiskorúak ellen. Mint kiderült, a banda tagjait már rég ki kellett volna toloncolni az országból.

A gyermekeket szexuális visszaélés szándékával megkörnyékező (grooming) banda ügyében még 2012-ben született ítélet. Abdul Rauf nyolc éves börtönbüntetést kapott, de két év múlva már újra szabad volt. A kettős állampolgárságú férfi ellen már 2014-ben megszületett a kitoloncolási végzés, de fellebbezett és a jelek szerint a jogi eljárást sikerült kitolnia évekre. 2018-ban a bíróság megerősítette, hogy

jogerősen fosztották meg állampolgárságától, de a kitoloncolás ellen továbbra is fellebbezhet.

Abdul Rauf a The Sun által megörökített fotón egy bevásárlókocsit tol kezében pedig plasztik ételszállító táskával látható, ami arra utalhat, hogy élelmiszer kiszállítással keresheti kenyerét.

Hasonló eljárás zajlott le a bűnszervezet másik két pakisztáni származású tagjával. A brit sajtó szerint feltehetőleg ők is még az országban tartózkodnak. Egyikük az 51 éves Abdul Aziz.

A háromgyerekes férfit kilenc évre ítélték emberkereskedelem és kiskorú elleni szexuális erőszak miatt, de ő sem töltette le büntetését. Hiába fosztották meg állampolgárságától, a kitoloncolást nem tudták végrehajtani.

A banda tagjai az országban eltöltött idő után automatikusan brit állampolgárságot szereztek. Áldozataik, fiatal 13-15 éves lányok voltak.

Az ő döbbenetes történetüket a BBC egy drámában fel is dolgozta.

A lapnak nyilatkozott egy volt manchesteri rendőrnyomozó, aki a hasonló bűnbandák elleni hatósági tehetetlenség miatt hagyta ott a rendőrséget. Véleménye szerint az egész történet, az enyhe ítélettől kezdve a kitoloncolás meghiúsulásáig, az áldozatok arcul csapását jelenti.